23948sdkhjf

Succesfuld Granly-direktør træder ud af den daglige koncern-ledelse

Et startende generationsskifte rokerer kraftigt rundt på ledelsesgangen hos Granly Gruppen. Esbjerg-koncernen, der har en lang række virksomheder med udgangspunkt på havnen under sine vinger, har i mange år været ledet af den karismatiske direktør Kjeld Vogt.

Generationsskiftets første fase er, at 58-årige Kjeld Vogt træder et skridt tilbage fra den daglige ledelse i Granly Gruppen. I stedet er han indtrådt i bestyrelsen for alle koncernens selskaber.

I rokaden træder Brian Vogt samtidig ind i koncernens direktion.

- Det er med vemod at sende stafetten videre, men det er også gennemtænkt, så vores ånd, Granly-vejen, føres videre. Derfor er det mit valg at få startet op på generationsskiftet, så Granly står hammerstærkt i 2025, siger Kjeld Vogt til Jern & Maskinindustrien.

At Kjeld Vogt kigger seks år frem i tiden skyldes en ambitiøs strategiplan, der har to delmål, en omsætning på 750 mio. kr. i 2020 og på 1 mia. kr. i 2025. Koncernen ruster sig derfor til fremtidig vækst og påbegynder glidende generationsskifte i forsigtigt tempo. 

I 2017 havde Granly Gruppen en omsætning på 571 mio. kr. og et resultat før skat på 50 mio. kr.

Bevarer ledelsen i datterselskaber
Kjeld Vogt har succesfuldt stået i spidsen for Granly siden 1998 og været ansat i virksomheden i 35 år.

Udover bestyrelsesarbejdet i Granly Gruppen skal han nu arbejde med udvikling af nye produkter, opkøb og sammenlægninger, mens han også i et fornødent omfang skal assistere moderselskabet med andre opgaver. Samtidig fortsætter Kjeld Vogt sig i direktørstolen hos Granly Diesel, Esbjerg Shipyard, Grumsen Equipment og Ceropa.

- Ideen til Generationsskiftet opstod, fordi min lillebror, der også har været i firmaet i over 30 år, nu vender hjem fra Kina. Det er også nødvendigt at få taget hul på det, for vi ved alle, hvor stærkt det går, og årene render, fortæller Kjeld Vogt.

Fremover tegnes Granly Gruppens direktion af en trio bestående af finansdirektøren Kim A. Junk, Brian Vogt og Finn Just Jensen.

Vogt-bror vender hjem til Danmark
Med anciennitet på over 30 år, heraf knap 10 år som direktør for datterselskabet RMG Steel i kinesiske Ningbo, vender Brian Vogt altså hjem til Danmark med familien.

Han indtræder i direktionen for Granly Gruppen med ansvar for salg og internationale aktiviteter - først og fremmest RMG Steel på verdensplan i blandt andet Kina og USA. Hertil kommer også ansvaret for KVK Hydra Klov-forretningen.

Et andet nyt medlem af koncernledelsen er Finn Just Jensen. Han er udlært hos Granly og været ansat i virksomheden i årtier. De seneste mere end 10 år har han tegnet Granly Steel, og som en del af generationsskiftet får han ansvar for salg og sourcing for Danmark og Europa og herunder Granly Steel med dattervirksomheder. Finn Just Jensen har herudover også været ansvarlig for opbygningen af både Granly Steel Polska s.p.z. oo og GS Crane & Equipment.

Om Granly Gruppen A/S

Esbjerg-koncernen består af en række højtspecialiserede virksomheder, som alle har deres udgangspunkt i Granly Smede- og Maskinfabrik. Koncernen beskæftiger over 500 medarbejdere i Danmark, Europa og Asien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11