23948sdkhjf

Celsa Steel Service satser grønt

DGNB er en metode til at vurdere og værdisætte et byggeris bæredygtighed, og metoden vinder i øjeblikket mere og mere indpas i hos specielt kommunale bygherrer.

Det får betydning for leverandører til byggeindustrien, og hos armerinsgspecialisten Celsa Steel Service er man allerede klar til at levere produkter, der opfylder kravene til bæredygtighed.

- Med vores EPD deklaration, dokumenterer vi, at der er forskel på stål. De kommunale bygherrers øgede interesse for DGNB certificeret byggeri sætter nyt fokus på materialevalg i byggeriet. Stadig i det små - men tendensen er klar, siger Søren Kilmose, direktør for Celsa Steel Service i Danmark.

Han fortæller, at produkternes CO2 venlige profil helt naturligt kommer i fokus, når entreprenørerne skal leve op til de strenge miljøkrav, der stilles i DGNB certificeret byggeri.

- Vi oplever jo allerede at flere af de store entreprenører, som vi har indgået strategiske partnerskaber med, har ønsket at sætte sig i førersædet indenfor området. De har set udviklingen og vil være på forkant med den. Lige nu er det prisen, der tæller, men med øget efterspørgsel på DGNB byggerier vil markedet i fremtiden se anderledes ud, siger han.

Vil være førende

Celsa Steel Service har derfor sat strategisk fokus på at blive førende indenfor armeringsløsninger til det stigende antal DGNB byggerier.

- Vi kan ikke redde verden, men vi kan gøre vores til, at det enkelte byggeprojekt får en stærkere miljøprofil og dermed give et markant bidrag til, at vi når de nationale mål for CO2-udledning. Vores første skridt er at formidle de CO2 besparelser, som Celsa Steel Service bidrager til på det enkelte byggeri, siger Søren Kilmose.

- Vi arbejder allerede tæt sammen med entreprenørerne, som med vores armering kan nedbringe CO2 udledningen på det enkelte byggeri markant. Men med den øgede interesse fra de kommunale bygherrer er det et spørgsmål om tid, før DGNB vil blive en game changer indenfor offentligt byggeri, spår Søren Kilmose.

Celsa Steel Service er 100 procent ejet af Celsa Group, Europas største armeringsproducent, som har eget jernværk i Norge. Værket anvender udelukkende genbrugsstål og håndterer ca. 60 procent af Norges metalskrot.

Værket drives på CO2 neutral el fra eget vandkraftværk og er bygget til at oparbejde metalskrot til rent jern, hvilket er væsentligt mindre energikrævende end traditionel forædling af jernmalm.

Værket har et avanceret sorteringsanlæg, der sikrer et meget rent slutprodukt, og det er lykkedes at opsamle næsten alt kviksølv og dioxiner fra produktionen og halvere de luftbårne emissioner.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095