23948sdkhjf

Salget af afgratningsmaskiner stiger markant

Højere krav om kvalitet og introduktionen af fiberlasere har betydet, at efterspørgslen på afgratningsmaskiner er steget kraftigt i de senere år

Der er stor vækst inden for afgratningsmaskiner, og det har der været over otte-ni år. Det skyldes to ting: Højere krav til finish på produkterne og introduktionen af fiberlasere. Fiberlaserne laver nemlig mere krævende grater, end CO2-laserne gjorde.

Kent Klitgaard, som er repræsentant for Costa Levigatrici i Skandinavien, har fulgt udviklingen på tætteste hold.

- Da jeg startede med at sælge afgratningsmaskiner til metalindustrien i 2010, var der ikke nogen, der ville afgrate. I dag er afgratningsmaskiner en velkendt teknologi, som mange skal have. Det er blevet helt sædvanligt, når man bearbejder plader, at man også laver afgratning, siger Kent Klitgaard.

- Fiberlaser kræver mere afgratning end CO2-lasere, men når man ser på den samlede omkostning, så er skæring med fiberlasere alligevel billigere, forklarer han.

- Men det er også højere kvalitetskrav til kanterne, som har fremmet salget af afgratningsmaskiner til metalindustrien, og Danmark ligger højt placeret, hvad kvalitetskrav angår. I dag køber mange virksomheder afgratningsmaskinen samtidig med laserskæreren, siger han.

Afgratningsmaskiner kan også være en fordel, når man bruger håndteringsrobotter i sin produktion.

- Robotterne kan ikke lige som mennesker lige tjekke et emne, før det bliver sat i maskinen. Så der er det en fordel, at emnet er godt afgratet, og at emnerne er ensartede.

Hele værdikæden
Der er også sket en ændring i den måde underleverandører arbejder på.

- Mange af de underleverandører, som vi leverer maskiner til, er begyndt at arbejde i hele værdikæden. De skærer, afgrater, bukker, svejser, maler, og måske monterer de også. De får mere ud af at tage ansvar for hele processen. Derfor har de også brug for afgratningsmaskiner, siger Kent Klitgaard.

Medvirkende til salget af afgratningsmaskiner er også, at arbejdet med at afgrate manuelt ikke er så attraktivt for medarbejderne.

Kent Klitgaard er Costa Levigatricis regionale chef for Norden, Holland og Belgien.

Costa Levigatrici leverer blandt andet Costa MB4, som er en lille afgratningsmaskine, der kan slibe og afgrate på begge sider af en plade samtidigt. Costa Levigatrici hævder, at det er verdens hurtigste afgratningsmaskine til tyndplade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206