23948sdkhjf

Gør dit produkt til en service – 29 millioner skal sikre dansk konkurrencefordel

Med 29 mio. kr. fra Industriens Fond skal Force Technology hjælpe danske produktionsvirksomheder med at udnytte det potentiale, der ligger i servitization. Det oplyser Force Technology i en pressemeddelelse.

Servitization er udtryk for den transformation, produktionsvirksomheder undergår, når de bevæger sig fra rollen som rene produktleverandører til i højere grad at sælge services knyttet til produkter.

Produkt-servicemodeller findes i forskellige former. Det kan for eksempel være vedligeholdelseskontrakter, der garanterer et produkts funktionsevne og oppetid. Det kan også være datadrevne services baseret på sensorteknologi og big data, som gør det muligt for kunden at aflæse og styre et produkt via smartphone. Andre virksomheder ”servitizer” ved at blive en partner og rådgiver i kundernes udviklings- og innovationsprocesser.

Afgørende konkurrenceparameter
Ifølge Force Technology er det at mestre produkt-service-forretningsmodeller i dag et afgørende konkurrenceparameter i mange brancher, og mange virksomheder kan hente ny vækst gennem serviceydelser. Desuden kan brugen af serviceydelser være med til at forlænge et produkts levetid og graden af genanvendelse samt skabe et tættere bånd mellem virksomhed og kunde.

- I Industriens Fond har vi i en årrække interesseret os for servitization som en konkurrenceevneforbedrende metode. Sammen med Copenhagen Business School og 20 virksomheder har vi arbejdet med at udvikle viden og erfaringer om emnet i en dansk kontekst, siger Industriens Fonds bestyrelsesformand Sten Scheibye, og peger på, at erfaringerne har været så tilfredsstillende, at fonden nu går videre med servitization-arbejdet.

Konkret skal Servitize.dk-projektet hjælpe danske virksomheder med at implementere servitization i forretningen. Det gøres ved at understøtte udviklingen af konkrete produkt-servicekoncepter, herunder ved at sætte spot på strategi, ledelse, teknologi, design, organisering og netværk. Alt dette skal ske med en tæt kobling til forskningen, der blandt andet skal belyse, hvordan servitization kobles til den strategiske digitale transformationsproces, som mange virksomheder står over for.

Projektet, der er målretter mindre og mellemstore industrielle virksomheder, løber over de næste fire år, og bag det står Force Technology, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet og Industriens Fond.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096