23948sdkhjf

En robotarm er blevet til tre

Pres på produktionslinjen hos Raaco har over på få år ført til investering i tre UR-robotarme

Hos Raaco i Nykøbing Falster har tre UR10-robotarme fra Bila Robotics løftet effektiviteten, forbedret arbejdsmiljøet og ført til øget vækst.

I 2015 oplevede Raaco en øget efterspørgsel på virksomhedens opbevaringssystemer. Den voksende ordrebog medførte dog et stigende pres på produktionslinjen, hvor alt arbejde på det tidspunkt blev udført med håndkraft.

Det blev der dog lavet om på, da virksomheden for tre år siden valgte at investere i en robot fra Universal Robots. Robotarmen var så stor en succes, at Raaco sidenhen har tilføjet to UR-robotter mere til deres produktion.

- Det har været den perfekte løsning for vores virksomhed, lyder det fra Anders Vinther, som er produktions- og logistikchef hos Raaco, i en pressemeddelelse.

Udnyttet maksimalt
Hos Raaco håndterer robotterne blandt andet store mængder små plastikæsker, som de sætter ind i forskellige typer opbevaringssystemer. Den opgave klarer robotarmene med stor effektivitet og har ifølge Raacos egne effektivitetsmålinger en udnyttelsesgrad på 99 pct.

- Vi har i mange år haft manuelle arbejdsstationer i vores produktion, hvilket fungerede rigtig godt dengang. Men da antallet af ordrer steg, blev vi nødt til at tænke i nye baner. Det førte til, at vi for nogle år siden investerede i vores første UR10-robotarm, så vi bedre kunne håndtere store volumener. Det viste sig hurtigt at være det perfekte match for vores virksomhed, siger han.

For nu har robotterne fordoblet produktionen.

- Robotterne har fordoblet vores årlige produktion fra 10 til 20 millioner emner. De kan køre dagen lang og går heller ikke på weekend, så de producerer somme tider om lørdagen, når det er nødvendigt. Robotarmene har løftet vores effektivitet markant og har derudover øget vores produktionskapacitet, forklarer Anders Vinther.

Han uddyber.

- Robotterne producerer også næsten uden menneskehænder, hvilket også har medført store besparelser. Vi skal selvfølgelig programmere robotterne og giver dem et serviceeftersyn en gang imellem, men ellers kører de uden menneskelig indblanding.

Udover en stigning i produktionens effektivitet har de tre UR10-robotarme også fjernet nogle af de fysisk krævende opgaver, som Raacos medarbejdere før løste med håndkraft. Og det har ifølge Anders Vinther forbedret virksomhedens arbejdsmiljø.

Frigivet til nye opgaver
Efter UR10-robotarmene har taget over i dele af produktionen, kan medarbejderne varetage andre opgaver på Raacos fabrik. Det har sænket produktionsomkostningerne og skabt øget vækst, lyder det fra Anders Vinther.

- Robotløsningerne har frigivet en masse kapacitet hos vores medarbejdere, som nu klarer andre opgaver. Sammen med robotternes effektivitet har det sænket produktionsomkostningerne markant, hvilket har ført til mersalg og øget vækst, siger han og tilføjer, at de samarbejdende robotarme har været så stor en succes, at ledelsen hos Raaco nu overvejer at investere i en fjerde robotarm til produktionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11