23948sdkhjf

Farvel til bøvlet omstilling

Med en ny arkdispenser er farten skruet op på palleterings-linjen hos Vital Petfood

For nylig har Vital Petfood installeret en ny linje til palletering af hundefoder i sække på deres fabrik i Ølgod. Linjen er udstyret med en Palcut-arkdispenser, en folievikler og en robot, der på skift lægger sække og mellemlægsark på pallen.

Det nye setup løste problemet med en bøvlet omstilling af palleteringslinjen for hver gang, der skulle skiftes pallestørrelse. Tidligere brugte en medarbejder en del tid, fordi rullen med antiskrid-papir til mellemlægsark skulle skiftes hver gang.

- Med den nye Palcut-arkdispenser er der ingen omstillingstid ved skift i pallestørrelse, så vi sparer 20 minutter hver gang, fortæller Jan Stig, der er group technical manager hos Vital Petfood Group, i en pressemeddelelse.

Palcut-dispenseren afskærer automatisk den ønskede arkstørrelse fra den 120 cm brede rulle med antiskrid-papir. Takket været en ny konstruktion med en dobbeltkniv afskærer og dispenserer den valgfrit mellemlægsarket til 1/4, 1/2 eller 1/1 paller. Det sker helt uden omstillingstid, hvor man tidligere skulle skifte papirrulle ved hvert skifte.

Glatte sække står bedre fast
På palleteringslinjen stables flotte og farvestrålende sække med hundefoder på paller i op til 2,2 meters højde. Sækkene er blanke og forsynet med et flot farvetryk, så hundefoderet præsenterer sig fra sin bedste side ude i butikkerne.

Men skønheden har en pris. Den blanke overflade gør sækkene så glatte, at de risikerer at glide fra hinanden, så pallen bliver ustabil eller risikerer at skride sammen under transport. Det er løst ved at bruge Antim antiskrid-mellemlægsark. Tidligere brugte man en lim til sammenklæbning af sækkene, men det kunne gå ud over det flotte tryk.

I stedet opbygges pallerne med hundefoder nu med et mellemlægsark i bunden og derefter et ark for hvert 1-3 lag med sække, afhængigt af hvor glatte sækkene er, inden pallen til sidst omvikles med lidt folie.

- Antiskrid-mellemlægget sikrer, at sækkene ligger 100 procent stabilt, og samtidig beskyttes det fine farvetryk på sækkene, siger Jan Stig.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081