23948sdkhjf

3466 protester mod lange betalingsfrister

Underskrifts-indsamling for en 30 dages betalingsfrist ved handel mellem store og små virksomheder er landet på erhvervsministerens bord

Ønsket om en grænse på 30 dages betalingsfrist ved handel mellem store og små virksomheder er nu landet på erhvervsminister Rasmus Jarlovs bord.

Det sker i form af 3.466 underskrifter, der er samlet ind af SMVdanmark. De 3.466 underskrifter er skabt i protest mod store virksomheders urimeligt lange betalingsfrister, der presser likviditeten hos de danske SMV’er.

Læs også: Underskrifter skal stoppe barske betalingsfrister

Underskrifterne blev afleveret af Jakob Brandt, vicedirektør hos SMVdanmark, sammen med Torben Klindt, ejer af Hovedstadens Låseservice, til erhvervsminister Rasmus Jarlov i selskab med en opfordring til handling:

- Vi skal bremse de store virksomheders skadelige vane med at misbruge små leverandører som "banker" med betalingsfrister på op til 120 dage. Det er ikke fair, at man skal vente flere måneder på betaling for arbejde, som er udført for længst. Derfor håber jeg også, at Rasmus Jarlov og andre politikere på Christiansborg trækker i arbejdstøjet nu og giver SMV’erne de rettigheder, som de fortjener. SMV’erne er en af hjørnestenene i dansk økonomi og skal selvfølgelig behandles derefter, siger Jakob Brandt.

Gælder i det offentlige
Kravet om en fair betalingsfrist på max 30 dage, som allerede er gældende for handel med det offentlige, har fået opbakning blandt flere af erhvervsordførerne på Christiansborg, blandt andet Socialdemokraterne, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. På Facebook er kampagnen blevet set i alt 1.274.631 gange og delt 1.065 gange.

Ifølge SMVdanmark anerkender ministeren problemer, men han kunne han ikke love nogen handling forud for Folketingsvalget. Ifølge SMVdanmark gav han udtryk for, at 30 dage er lavt, og at han også anser aftalefrihed for væsentlig.

- Jeg havde selvfølgelig håbet på, at ministeren havde været klar til at gå i Folketinget med et forslag om at ligestille betalinger mellem virksomheder med betalinger fra det offentlige, hvor de 30 dage gælder, men jeg er glad for, at ministeren tog sig tid til at høre argumenterne og anerkendte, at der er et problem, siger Jakob Brandt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111