23948sdkhjf

Dansk brændselscelle-komet skyder raketfart

I oktober sidste år meldte Blue World Technologies sig på banen som ny spiller på markedet for methanol-brændselsceller til transportsektoren.

Visionerne var dengang - som nu - store.

- Vi bygger ikke en virksomhed op for at sælge den igen. Det dedikerede mål er, at vi skal børsnoteres inden for de næste seks år, fortalte CEO ved Blue World Technologies, Anders Korsgaard, dengang til Jern & Maskinindustriens søstermedie Energy Supply.

Siden da har Anders Korsgaard og hans makkere Mads Bang og Mads Friis Jensen arbejdet intenst på at øge medarbejderstaben og hente penge hjem via eksterne investorer. 

Og det er i den grad lykkedes. 

I oktober var de tre, nu tæller teamet 23 mand, der alle arbejder dedikeret på at få Blue World Technologies godt fra start. Men den hurtige vækst i medarbejderantal stopper ikke her. Indenfor et år forventes der at være 100 ansatte i virksomheden. Inden årets udgang skal der også stå produktionsfaciliteter på 4.000 kvadratmeter klar på Aalborg Havn, og det forventes, at den kommercielle produktion allerede skal være oppe at køre indenfor de næste to år.

En børsnotering inden for de næste fem år (i oktober var det seks, red.) er også stadig en milepæl for de tre.

De ambitøse planer er efter en succesfuld seed-runde endnu tættere på at blive indfriet. Her lykkedes det virksomheden at hente 45 mio. kr. til den fremtidige vækst. 

- Selvom vi gik ind i seed-runden med meget høje ambitioner, så har vi hele tiden troet på at det nok skulle lykkes os at komme godt fra start. Vi har et stort kendskab til markedet og rigtig mange års erfaring med teknologien, og så har vi helt fra starten fået nogle meget positive tilkendegivelser fra folk i branchen. Resultatet for den indledende runde viser da også, at markedet er modent, og potentialet stort for at sikre methanol brændselsceller en solid plads i den grønne omstilling, som transportsektoren står overfor, fortæller Anders Korsgaard, 

Kinesisk bilproducent er hovedinvestor
Den kinesiske bilproducent Aiways er blandt de investorer, der ser et stort potentiale i den brændselscelleteknologi, som Blue World Technologies arbejder med.

- Vores investering og interesse i Blue World Technologies går hånd i hånd med vores overordnede mål om at skabe den næste generation af bæredygtige transportmidler. Selvom Blue World Technologies er en ny virksomhed, er den bygget på solid brancheerfaring. Så vi har at gøre med et team, der virkelig ved, hvad de laver, og som har lagt den helt rigtige plan for at få biler med methanol brændselsceller ud på vejene, siger Alexander Klose, vice president of overseas operations ved Aiways.

Aiways er selv en relativt ung virksomhed, men det er samtidig en fremadstormende virksomhed, som allerede har biler på vejene i Kina og er godt i gang med at skalere deres produktion. Det forventes, at deres biler rammer det europæiske marked inden for det næste år.

Ud over investeringen fra Aiways, så kommer de yderligere investeringer i seed-runden fra flere mindre investorer.

To runder mere
Med denne indledende investeringsrunde, også kaldet seed-runden, vel overstået kan Blue World Technologies se frem mod to yderligere runder.

- Der kommer en a- og en b-runde. A-runden lukker vi her til efteråret og b-runden et år efter, fortæller Anders Korsgaard.

Han forventer, at virksomheden i a-runden vil kunne hente et sted mellem 150 og 200 mio. kr.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078