23948sdkhjf

Ja til flere selvstændige unge

Folkeskole i Farum søsætter nyt initiativ i samarbejde med lokale metalvirksomheder

Hvad skal man vælge, når man er færdig med skolen? Bør jeg starte egen virksomhed? Hvordan får vi fat i fremtidens arbejdskraft? Kan vi præge de unge til at blive mere selvstændige og initiativrige?

De ovennævnte spørgsmål er afsættet for et nyt tiltag, som den lokale folkeskole i Farum, Solvangsskolen, har valgt at løse gennem et utraditionelt initiativ. I uge 12 er Solvangsskolen gået sammen med en gruppe lokale virksomheder, Secure, Wexøe, Hans Henning Nielsen A/S samt Rose Holm A/S. Udover de nævnte virksomheder bakker både Furesø Industriforening, Jyske Bank samt Joe & the Juice aktivt op om Selvstændighedsinitiativet.

Afdelingsleder for Ungemiljø på Solvangskolen, Jeppe Bonde, glæder sig over engagementet og samarbejdet med de lokale virksomheder. Om årsagen til at Solvangskolen står bag selvstændighedsinitiativet siger Jeppe Bonde:

- Folkeskolen bærer et stort ansvar både for at uddanne, danne og hjælpe eleverne videre efter folkeskolen. I forhold til fremtidig uddannelse og job tror vi på, at de unge lærer meget i mødet med virksomhederne. Folkeskolereformen har understreget værdien af samspillet mellem erhvervsliv og skoler. Derfor er Selvstændighedsinitiativet en del af vores Åben Skole-tilbud til eleverne i 8. klasse, som skal til at tage stilling til, hvad de vil efter sommeren 2020.

- Ved at Solvangsskolen igen i år tilbyder eleverne et ugebaseret forløb i samspil med engagerede lokale virksomheder, er det vores håb, at de unge og deres familier får sat flere ord på deres drømme og tanker om, hvad de vil fremover, siger Jeppe Bonde.

I løbet af uge 12 møder eleverne og det lokale erhvervsliv hinanden. Som led i Selvstændighedsinitiativet skal eleverne besøge de deltagende virksomheder i mindre grupper, og tilsvarende skal eleverne samarbejde om udarbejdelse af en film, der sætter fokus på deres drømmevirksomhed og beskriver deres syn på at være selvstændige. Ud over at opleve virksomhederne indefra, byder ugen på eksterne oplæg og tematiseret undervisningsmateriale.

En af de deltagende virksomheder aluminiumsvirksomheden Secure. Om årsagen til, at Secure deltager i arrangementet, siger administrerende direktør Kim Brincker:

- Vi anser det for en del af vores lokale forpligtelse, at vi aktivt bidrager til, at eleverne opnår et bedre indblik i mulighederne og forventninger på et arbejdsmarked, der er markant anderledes, end da vi selv gik i skole. Samtidig ønsker vi at præge de unge til at tænke innovativt og slå et slag for flere iværksættere.

- Som international virksomhed arbejder vi konstant på at løse de udfordringer, vi møder. Derfor er mindsettet hos de unge afgørende, for de kan noget, som vi ikke kan. Med Selvstændighedsinitiativet ønsker vi at bidrage til, at flere unge får øjnene op for at, der er brug for dem, og at vi har behov for medarbejdere, som ser verden med friske øjne, og som tænker kreativt og selvstændigt, siger Kim Brincker.

En anden lokal virksomhed, der deltager i arrangementet, er Wexøe. Her udtaler CEO Mogens Brusgaard CEO:

- Når vi i Wexøe A/S for andet år i træk deltager i selvstændighedsprojektet, er det for at inspirere 8.-klassen og for at blive inspireret. Danmark har behov for iværksætteri og entreprenørånd, begge vigtige ingredienser i Wexøes DNA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109