23948sdkhjf

Gevinsten gemmer sig i griberen

Markedet for end-of-arm-værktøjer til robotter stormer frem. Danske OnRobot er klar med en intelligent griber med integreret kraftmomentsensor

Hvad nytter det at have en stærk og præcis arm, hvis hånden ikke kan gribe eller holde fat.

Sådan lyder det fra danske OnRobot, der peger på, at industrien i højere grad bør fokusere på flere værktøjer frem for flere robotter.

OnRobot peger på, at ifølge QYResearch forventes det globale marked for end-of-arm-robotværktøjer, som blev vurderet til 10,5 mia. kr. i 2018, at nå 18,1 mia. kr. i slutningen af 2025, hvilket svarer til en årlig vækstrate (CAGR) på 7,1 pct.

OnRobot er på markedet med RG2- og RG6-gribere, som kan gribe produkter af forskellig størrelse og materiale og muliggør anvendelser såsom maskinpasning, pick and place, emballering, palletering og samling.

RG2-FT er ifølge verdens første intelligente griber, der kan se og føle genstande ved hjælp af en integreret kraftmomentsensor, er endnu et innovativt værktøj, som gør det muligt for producenterne at effektivisere deres produktion.

- Ud over at være nemt at installere og programmere, kan værktøjet desuden registrere emnets placering, selv om det ikke er nøjagtigt placeret. Dette øger effektiviteten i produktionen, reducerer risikoen for skader på produktet og sikrer større præcision i håndteringen, hvilket gør anvendelsen sikrere for både arbejderne og arbejdspladsen, lyder det fra OnRobot.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078