23948sdkhjf

Verdo skal levere kæmpe gaskedel til vestjyder

Forsyningssikkerheden bliver styrket, når Verdo installerer en ny gaskedel i Esbjerg.

Den nye gaskedel med en kapacitet på 50 MW etableres nemlig som en del af reservelastcentralen. Det vil sige, at kedlen skal være Din Forsynings backup for udfald på Esbjergværket.

Reservelastcentralen hos Din Forsyning har i dag to kedler, men i byggeriets design har man forberedt sig på at tilføje endnu en linje. Det er den mulighed, som nu bliver udnyttet med den nye gaskedel.

Den nye tårnkedel hejses ned gennem et ovenlysvindue i bygningen og integreres helt i det eksisterende byggeri.

Ny og mere miljøvenlig løsning
Reservelastcentralens to eksisterende kedler kører begge på bioolie. Den nye kedel afbrænder naturgas og vil med den nyeste teknik udlede mindre NOX og CO2, end de gældende miljøkrav til store gaskedler.

Den 50 MW store gaskedel er konstrueret sådan, at der kun er monteret én gasbrænder, som er selve den enhed, der afbrænder naturgassen til energi. Det er første gang, at løsningen bliver anvendt på et 50 MW anlæg herhjemme, skriver Verdo i en pressemeddelelse.

- Teknologien er kendt, men hidtil ikke udført i denne størrelse. Derfor har vi lagt vægt på, hvordan vi kan skalere teknologien og dermed gøre anlægget så effektivt som muligt. Det giver både en økonomisk og miljømæssig gevinst, siger Henrik Bøgh Nielsen, divisionsdirektør med ansvar for energianlæg i Verdo.

Endnu en milepæl
Gaskedlen markerer en milepæl for Verdo, som fortsætter sin rejse mod at blive blandt de førende på området for udvikling af energianlæg.

- Vi har sat os for at blive en førende aktør inden for energianlæg herhjemme. Derfor er vi glade for, at vi bliver valgt, når man skal udvikle nye løsninger til et anlæg af denne størrelse, siger Henrik Bøgh Nielsen.   

Anlægsarbejdet begynder i begyndelsen af marts, og det forventes, at den nye kedel er klar til test i fjerde kvartal 2019.

Artiklen er en del af temaet Procesindustri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078