23948sdkhjf

Få fuld kontrol over vitale netværk

"Netværket er langsomt" og "systemerne er nede" er ofte kommentarer fra frustrerede medarbejdere i en virksomhed. Men hvorfra stammer det egentlige problem?

Sådan spørger specialist Jens Bundgaard fra Telecom-afdelingen hos teknikleverandøren Følsgaard.

- Sjældent er det "nettet" i sig selv, men nærmere konfigurations- eller indstillingsfejl på det aktive udstyr - enten hos jer selv eller hos jeres infrastruktur-leverandør - som er årsagen, siger Jens Bundgaard og slår et slag for EXFO’s løsning til “Active Service Assurance".

Løsningen gør det ifølge Følsgaard muligt at få visibilitet hele vejen gennem dit netværk og få et overblik over netværkets performance døgnet rundt.

Jens Bundgaard forklarer, at de fleste systemer på markedet benytter sig af passiv overvågning af netværket, hvor problemerne først bliver opdaget, når skaden er sket.

- EXFO’s løsning arbejder proaktivt med at give dig trends på netværket for at sikre driftssikkerhed og undgå kritiske nedbrud. Vi injicerer en meget let syntetisk trafik i nettet, som bliver målt på 100-vis af KPI’er. Forestil dig en avanceret "ping-test", hvor alle KPI’er bliver indsamlet og sammenlignet for at identificere potentielle problemer, før de opstår, siger han.

Næsten intet udstyr
Løsningen fra EXFO kræver ifølge en pressemeddelelse fra Følsgaard ikke en masse hardware - der kan være tale om en enkelt probe/"verifier" placeret centralt i netværket, som genererer den syntetiske trafik ud i nettet.

- Virksomhedens egne netværkselementer (Routere eller Switche) vil fungere som reflektorer. Dette betyder, at vi med én enkelt verifier kan teste ud mod 100 eller endda 1.000 netværkselementer/lokationer - vi skal bare bruge IP-adresser på enhederne, siger han.

EXFO’s løsning henvender sig til større netværk, som ofte spænder over flere fysiske lokationer. Prisen på løsningen afhænger primært af antallet af lokationer, typen af tests etc.

Derudover arbejder Følsgaard også på muligheden for at leje systemet i tidsbegrænset periode.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11