23948sdkhjf

Danskere booster automatiset logistik

ROEQ ruller nyheden TR500 Top Roller ud på messen Automate i Chicago i april

En effektiv automation, hvor robotterne i fællesskab håndterer logistikken i virksomheden.

Det er den effektive vej til at booste effektiviteten, lyder det fra danske ROEQ, der netop har lanceret den nye TR500 Top Roller. Den automatiserer læsning og aflæsning af MiR500, den største og stærkeste selvkørende mobile robot fra Mobile Industrial Robots (MiR).

TR500 lanceres på ROEQ’s stand på Automate 2019-messen, som afvikles i Chicago 8.-11. april.

- Produktionsgennemløbet kan virkelig forøges, når de mobile robotter udstyres med intelligente topmoduler, som selv kan klare læsning og aflæsning. En mobil robot uden automatisk rullebane eller topmodul er som en robotarm uden en griber, siger Peder Grejsen, som er teknisk direktør hos ROEQ.

Klarer lastningen
TR500 passer til amerikanske paller og kan leveres med fuldautomatisk løftefunktion til håndtering og levering af varer i højder fra 600 mm til 750 mm.

Top Roller fungerer ifølge ROEQ perfekt sammen med MiR’s eget brugerinterface, hvor alle kontrolfunktioner indgår. Når den mobile robot bliver tilkaldt for at levere eller hente varer, kommunikerer det automatiske rullebånd med opsamlings- eller leveringsstationerne og vil automatisk aktivere læsning eller aflæsning ved ankomsten.

- Vi fjerner den sidste manuelle del af den automatiserede logistikproces ved at klare læsning og aflæsning af mobile robotter, noget som i dag foregår enten med gaffeltrucks eller palleløftere eller ved håndkraft, siger Peder Grejsen.

ROEQ udvider i øjeblikket sit nordamerikanske netværk af distributører, og i de nordligste kyststater i USA er ROEQ repræsenteret af Knotts Company. Her ser salgschef, Mark Howe et kæmpepotentiale i at udstyre MiR500-robotter med automatiske rullebånd.

- Det at kunne håndtere en nyttelast på 500 kg på mobile robotter med automatisk rullebånd som topmodul åbner dørene til nye kundetyper, siger han i en pressemeddelelse og nævner lagerbranchen og distributionscentre som oplagte kundesegmenter.

ROEQ grundlagt i 2002
ROEQ er en forkortelse for "Robotic Equipment" og er en videreudvikling af den danske virksomhed Produkt Innovation (PI), som blev grundlagt i 2002, en R&D-konsulentvirksomhed med kunder som Novo Nordisk og Leica Geosystems.

I foråret 2017 fik PI en konsulentopgave med Mobile Industrial Robots (MiR), og her opstod idéen til at udvikle de produkter, der sælges i dag. I foråret 2017 udviklede og testede tre medarbejdere de første løsninger, og salget af ROEQ-produkterne begyndte i starten af 2018.

ROEQ har siden udviklet sig til et globalt netværk af engagerede distributører og fortsætter med at udvikle og fremstille nye spændende produkter, der forbedrer og effektiviserer arbejdsgangene i mange slags virksomheder verden over.

Læs mere om: ROEQ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094