23948sdkhjf

Først tømrer, så kok - og så smed. Fordi...

Christian Pedersen på 27 år har været godt i gang med smedeuddannelsen på EUC Lillebælt siden 2016.

Han har altid vidst, at han ville være noget inden for håndværk. Inden han startede som smed, prøvede han kræfter med både tømrer og kok.

- Men så så jeg nogle videoer på YouTube om smede og svejsning, der hurtigt fangede min interesse. Især smedning med esse, der er en gammeldags smedemetode, synes jeg er fascinerende. Det eneste man har at arbejde med er en tang, noget ild, kul og en hammer – og så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave. Og det er grunden til, at jeg startede på grundforløbet på smedeuddannelsen, forklarer han i en pressemeddelelse fraa EUC lillebælt.

Praktik i Island
Allerede på grundforløbet fik Christian tilbudt af EUC Lillebælt at komme i praktik hos Teknís i Island, der laver bestillingsarbejde, reparerer store skibe, vedligeholder olietanke og udelukkende arbejder i rustfri stål og sort jern.

- Imens jeg var i praktik, spurgte jeg chefen, om jeg ikke måtte komme i lære hos ham. Han skulle lige tænke over det, men sagde ja efter to dage, lyder det fra Christian Pedersen.

For Christian var en praktikplads og læreplads i Island nøglen til at kunne stå på egne ben og ikke mindst nye oplevelser.

- Og så er det godt at skrive på CV’et, tilføjer han. 

Men det var også arbejdsopgaverne, som Teknís tilbød ham, der tiltrak ham.

- Jeg har mange forskellige opgaver. Nogle af dem er typiske lærlinge-opgaver, men jeg får også opgaver stukket i hånden, som jeg selv skal løse helt fra bunden – jeg kan godt lide variationen i opgaverne, siger han.

Teknís samarbejder med det danske forsvar i Grønland. Det er placeret ved Station Nord, blot 900 km fra Nordpolen. Her har Christian for nylig været sendt hen for at arbejde.

Meget mere end jern og svejsning
- Mange tror, at det at være smed er ensbetydende med jern og svejsning, men det er meget mere end det. Man skal på mange måder være visuelt tænkende og kunne se genstandes bagvedliggende matematiske mål, fortæller Christian Pedersen i pressemeddelelsen fra EUC Lillebælt.

- Hvis man kan lide at skabe noget fra bunden, være kreativ, løsningsorienteret og kan lide at se det man laver blive brugt lang tid efter, at det er lavet, skal man vælge at blive smed. Det er en uddannelse, hvor man bruger både hovedet og kroppen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094