23948sdkhjf

Bileventyret der løb ud i sandet

Et stykke industrihistorie er vendt hjem til Sekura Cabins i Randers

Sekura Cabins har traditionelt været kendt som producent af kabiner til traktorer og entreprenørmaskiner, men gennem tiden har man også forsøgt at gå andre veje.

Et af de mere kuriøse projekter var en personbil lavet fra ende til anden på fabrikkens prototypeværksted i Randers.

- Tilbage i 1980’erne var der en direktør, der var racerbil-entusiast. Fabrikken havde dengang en designer i huset, der hed Ray Innes, og han var, udover at han designede kabiner for Sekura i en menneskealder, også med til at designe Ellerten og en speciel postbil, hvor man kunne stige ud til begge sider, fortæller Carsten Tønnes.

- I 1982 lavede man en Sekura Mini, som egentlig er at sammenligne med en Morris Minor, og den er kun lavet i det ene eksemplar. Da en masseproduktion ikke blev til noget, fik Ray Innes så bilen selv, fortæller Carsten Tønnes.

For nogle år siden fandt den engelske designer bilen frem fra gemmerne og solgte den til en dansker.

- I 2013 fandt Hans Pedersen, en nordjysk veteranbils-entusiast, bilen hos den engelske designer og købte bilen af ham, og herefter brugte Hans en masse timer på at restaurere bilen for at tage den med rundt på forskellige veteranbil-udstillinger, hvor jeg til sidst købte den, siger Carsten Tønnes.

Planen er, at den skal flytte med ind på Sekura Cabins nye fabrik til næste år, så kunderne selv kan se dette stykke unikke Sekura-historie.

- Der blev kun lavet det ene eksemplar, og det kan man jo godt forstå, når man nu ser den, lyder det fra Carsten Tønnes.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109