23948sdkhjf

Drei...zwei...eins - Hannover tæller ned

Kunstig intelligens og digitalisering er på dagsordenen på Europas største industrimesse 1.-5. april.

Flere hundrede tusinde besøgende strømmer snart ind ad dørene til messehallerne i den tyske by Hannover. Industrimessen, der afvikles fra 1. til 5. april, er et af årets højdepunkter, hvis man vil følge med i den teknologiske udvikling i industrien. Og messen er blandt verdens største og mest betydningsfulde messer inden for industri.

Hvert år tager rigtig mange interesserede danskere afsted, og i år kan gæsterne besøge en messe, der har kunstigt intelligens og digitalisering som hovedtema.

Arrangørerne forventer 6.500 udstillere fra 73 lande på messen. Omkring 220.000 besøgende fra 80 lande vil trave rundt i de mange haller. I det hele taget er Hannover en meget international messe med to tredjedele af udstillerne og en tredjedel af de besøgende, som kommer fra lande uden for Tyskland.

Blandt de mange udstillere vil 47 danske industrivirksomheder være på messen med en stand - blandt dem en række virksomheder på den danske fællesstand i Hal 3.

Skandinavisk partnerland
Hvert år har Hannover-messen et partnerland, og i år er det Sverige. Som partnerland har vores svenske naboer blandt andet fokus på elektrisk mobilitet, testfaciliteter for innovationsområder og digitalisering af SME’er.

Sveriges hovedudstilling vil være i hal 27, og besøgende på messen vil desuden finde andre svenske teknologipavilloner på messearealet. Partnerlandets tilhørende program indeholder blandt andet Swedish Business Summit, forskellige fora og netværks-events om innovation og forretningsmuligheder i Sverige.

Fremtidens hjælp på fabrikken
Med hovedtemaet “Integrated Industry - Industrial Intelligence" er fokus i år - som altid - på den nyeste teknologiske udvikling.

Derfor kan man også se udstillere, der vil demonstrere, hvordan digitalisering af fremtiden inden for produktion - men som hjælp og ikke konkurrent til mennesker. Med automation, forstærkende exo-skeletter og AR (augmented reality) vil medarbejdere i fabrikkerne blive mere produktive end nogensinde før.

Dr. Jochen Köckler, der er bestyrelsesformand for Deutsche Messe, peger i en pressemeddelelse på, at kunstig intelligens (AI) har potentiale til at vende fuldstændigt op og ned på produktions- og energi-industrierne. Mennesker lærer maskiner at fungere logisk og meningsfuldt for at opfylde kundebehov. AI-systemerne genererer erfaringer og kan i dag - med afsæt i data og algoritmer - optimere driften med pålidelige forudsigelser i produktionsprocesser, på forsyningsnettet og inden for logistikken, uddyber han.

Seks messer i messen

2019-programmet indeholder seks overordnede emner - IAMD (Integrated Automation, Motion & Drives), Digital Factory (software og IT til produktion), Integrated Energy (konventionelle og bæredygtige løsninger), Industrial Supply (underleverandører og letvægtsdesign), ComVac (trykluft og vakuumteknologier) samt Research & Technology (teknologioverførsel og praktisk forskning).

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359