23948sdkhjf

Dansk bølgeenergi kæmper med om designpris

Tommy Larsen har for ganske kort tid siden vist sit bølgeenergianlæg Weptos frem til selveste energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

De fik snakket om lidt af hvert. Mest om potentialet i bølgeenergi.

- Ministeren var imponeret over hvor langt teknologien bag Weptos er kommet, oplyser ophavsmand Tommy Larsen.

Det er ikke kun ministeren, der er imponeret.

De 15 jury-medlemmer bag Danish Design Award 2019 har også fundet konceptet interessant. Faktisk så meget, at Weptos nu er nomineret til Danish Design Award 2019 i kategorien Save Resources.

- Vi ved, vi står over for en stor udfordring i vores energiforsyning, og at bølgeenergi er en del af løsningen. Weptos er en elegant, effektiv, kreativ og modig løsning, der kan blive en del af en fremtid med bølgeenergi, lyder det fra en samlet jury.

Det er blandt andet anvendelse af små materialer med høj genanvendelighed, der har fået juryen til at vende blikket i Weptos’ retning.

Weptos er oppe mod Cropmananager og Upcycle Studios, der er nominerede i samme kategori. Førstnævnte er en webplatform,som gør præcisionslandbrug lettere, og som samtidig fokuserer på miljø, jordressourcer og økonomi hos professionelle landmænd. Upcycle Studios baner vej for cirkulær økonomi i byggeriet. Virksomheden leverer en konkret løsning på bæredygtig arkitektur ved at “upcycle” byggematerialer.

Andre nominerede selskaber i energi-genren er Solar Sack; en vandbeholder, der bruger fire timers sollys til at dræbe organisk forurening af vand, og dermed gør det sikkert at drikke.

Ørsted og virksomheden Kontrapunkt med designløsningen From black to Green, der afspejler energikoncernens transformation fra sort til grøn energi.

EnergyLab Nordhavn i kategorien Visionary Concepts og TredjeNatur med sin klimaflise i samme kategori.

Vinderne af Danish Design Awards kåres den 13. maj 2019

(Videoerne er producerede af Weptos)

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.421