23948sdkhjf

Overfladeindustri tvunget til automation

- Automation er helt afgørende, hvis industrien skal overleve i Danmark.

Sådan siger Hans Henrik Moldow, som sammen med Thomas Petersen er indehaver af D3-koncernen, der blandt andet rummer virksomhederne Greiff og D3 System.

D3 System har base i Herlev, mens Greiff har base i Sverige og bygger færdige anlæg til både vådlakering og pulver. D3 System producerer og sælger to typer flokerings- og separationsanlæg samt en stribe forskellige filtre til overfladebehandlere.

Jern & Maskinindustrien møder Hans Henrik Moldow til messen Scandinavian Coating i Øksnehallen, hvor D3 System er med på udstillersiden.

Virksomheden sælger langt de fleste af de store overfladeanlæg til kunder i den svenske industri, og helt overordnet ærgrer det Hans Henrik Moldow, at rigtig meget industri er forsvundet ud af Danmark de seneste år.

- Industrien er skubbet lidt ud af Danmark, og eksempelvis har træindustrien stort set flyttet produktionen væk, men havde vi investeret i ny teknologi for år tilbage, så havde vi også haft de her virksomheder i Danmark i dag, vurderer han.

Brug for investeringer
D3 System og Greiff har i dag 30 ansatte, og Hans Henrik Moldow er overbevist om, at der også i fremtiden vil være kunder at betjene i Danmark. Men det kræver, at branchen sætter farten op i retning mod robotter og automation.

- Det positive er, at der er stadig produceres og lakeres i Danmark, og der er bestemt nogen, som gør det rigtig godt, men vi skal have gang i automationen, siger Hans Henrik Moldow.

Hans Henrik Moldow er selv nærmest vokset ind i overfladeindustrien.

Familien startede virksomheden Moldow op i 1921 og solgte det i 1992. Året efter i 1993 startede Hans Henrik Moldow D3 System med to partnere. Han er ligeledes medlem af styregruppen bag Scandinavian Coating.

- Jeg synes, messen fungerer rigtig godt, og den ligger godt her i Øksnehallen, siger han med henvisning til, at overflademessen i år blev afholdt for anden gang i træk i København.

Artiklen er en del af temaet Scandinavian Coating 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094