23948sdkhjf

Albjerg's Maskintec udvider maskinparken

To nye Mazak’er er kommet til hos den fynske leverandør af pneumatiske transportanlæg.

- Begge to er af den nye Smooth-type. Den ene er en QT Compact 200 MYL-drejebænk. Det er en lækker drejebænk med roterende værktøjer og y-akse – det vil sige, at den også kan fræse emner, som vi bruger til noget af vores egenproduktion, fortæller Hans Skov, der er ansvarlig for maskinafdelingen hos Albjerg's Maskintec.

- Det samme gælder den fræser, vi har købt, som er en VCN 530C. Det er også med Smooth-styring, og det gør tingene meget mere enkelt. Førhen skulle vi have det ind over en tegnestue for at få lavet et CAD/CAM-program på den – det behøver vi ikke mere med den her Smooth-styring, uddyber han.

Rent størrelsesmæssigt kan fræseren tage emner op til 530 mm i Y, 1.300 mm i længden og 570 mm i højden, mens drejebænken kan køre ø250, 1 meter i længden og fræse +/- 54 mm i y-akse.

Maskinerne er som udgangspunkt købt til at klare Albjerg’s Maskintec egne produktionsopgaver, men Hans Skov vil også gerne tage opgaver fra andre virksomheder ind.

- Vi laver suppleringsanlæg til lastbiler, primært til transport af korn, dyrefoder, træpiller og lignende, og så laver vi stationære anlæg, der flytter alt fra fiskefoder til aske – så det er underkomponenter til det, vi skal bruge maskinerne til; huse, dæksler og så videre, siger han, og fortsætter:

- Og så laver vi en smule underleverandørarbejde. Det vil vi gerne gøre noget mere i, men det vigtigste er vores egenproduktion. Men det er altid godt at tage noget ind, så maskinerne ikke skal stå stille.

Han kan også fortælle om en tredje og fjerde maskininvestering, i smedeafdelingen, som er kommet til for nylig på den fynske fabrik.

- Vi har fået en CNC-plasmaskærer, så vi kan skære i stål op til 40 mm tykkelse, og den kan skære 3.000x1.500mm. Og så kan den skære i rustfast og aluminium – så det er noget, der duer. De skårne emner bruger vi typisk i vores egen produktion, men vi er også begyndt at tilbyde underleverandørarbejde på den.

- Vi kan ydermere tilbyde buk af de skårne emner, da vi for nyligt også har investeret i en CNC-kantpresse, som kan bukke i op til 3 meters længde, slutter Hans Skov.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094