23948sdkhjf

Industrien vil svejse med robotter

Inrotech oplevede seriøs interesse for sine robotsvejsere i Hannover

Danske Inrotech oplevede god interesse for firmaets svejserobotter på Hannover Messen.

- Vi har haft flere seriøse besøg, hvor interesserede virksomheder er gået i detaljer med vores produkter. Så det lover godt, siger Jørgen Lykke, salgschef hos Inrotech.

Mens Jern & Maskinindustrien er på besøg, er der blandt andet nogle kinesiske besøgende, som søger oplysninger og tager billeder fra Inrotechs stand, hvor firmaets Crawler-robot blev vist frem.

Der er også stor interesse for Inrotechs nye robotsatsning "Big9". Det er en robotsvejseløsning, som især er velegnet til store konstruktioner som jackets til vindmøller.

- Vi udvikler løsningen sammen med Bladt Industries. Jeg tror, vi har 20 kunder, som har sagt, at de er klar til at købe, når vi har løsningen færdig. Det er jo svært for mange virksomheder at finde kvalificerede svejsere, siger Jørgen Lykke, salgschef hos Inrotech, som vi møder på Hannover Messen.

Selv om mange har forsøgt uden held at lave en robotløsning til jackets, så er Jørgen Lykke overbevist om, at det vil lykkes for Inrotech.

- Systemet virker. Det er der slet ingen tvivl om, siger Jørgen Lykke.

Stort salg
Inrotech oplever for tiden stor succes med flere af sine svejserobotter.

- Det nye er, at vi har et stort salg af vores standardprodukter, blandt andet Inrotech Crawler, siger han.

Crawleren er en svejserobot, der automatisk kan svejse buede flader.

Vandkraftværker
På det seneste har Inrotech haft et godt salg til firmaer, der bygger vandkraftværker rundt i verden, hvor store rør skal svejses sammen.

- Vi har rør op til 15 meter i diameter og en meget stor godstykkelse, der skal svejses sammen. Vi har for eksempel fire svejserobotter i gang i et stort projekt ude i junglen i Brasilien. Det er den store fordel ved vores Crawler, at den kan tages med der, hvor tingene skal bygges og konstrueres, siger Jørgen Lykke.

Succesen kan ses på antallet af medarbejdere. Jørgen Lykke fortæller, at da han blev ansat for to år siden, var der 18 ansatte. I dag er der 40 ansatte hos Inrotech.

Inrotechs svejserobotter har en historie tilbage til Lindøværftet. Skibsværfter var også det første marked, som firmaet opdyrkede. Men siden er firmaet gået bredere ud til flere brancher.

Artiklen er en del af temaet Hannover Messe.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11