23948sdkhjf

Svejsetraktor kører på skinner

Svejsespecialisten Esab introducerer en komplet serie af mekaniserede svejsesystemer. Heriblandt en skinnemonteret traktor med en ny pendling-enhed.

- Der er fire gode grunde til at overveje mekanisk svejsning til lange, og endda mindre lange, fuger og sømme: produktivitet, konsistens, fleksibilitet og ergonomi, siger Edward Hansen, global director of product management, flexible automation, Esab.

Ifølge Esab øger svejsetraktorer bevægelseshastigheden og nedsmeltningsrater sammenlignet med manuel svejsning. Årsagen er, at svejsetraktorer bevæger sig hurtigere, behøver ikke at standse for at korrigere positionen og gør det muligt at arbejde med højere parametre og/eller større tråd-diametre.

Ved at lave kontinuerlige svejsninger reducerer traktorerne omfanget af at lave arbejdet om i forbindelse med start-/stopfejl. I opgaver, hvor kunderne forventer en ensartet svejsesømsprofil og indtrægning, leverer de mekaniserede traktorer konsistens uden automatiseringens omkostninger eller kompleksitet.

- Traktorer tilbyder kompakthed, letvægtsbærbarhed og nem demontering, som gør det let at flytte dem til arbejdspladsen, siger Edward Hansen.

- De reducerer også operatørens stress, fordi de nedsætter udsættelsen for røg og UV-stråling og reducerer svejsning i ubekvemme stillinger.

To traktorer på markedet
Producenten har sendt forskellige modeller på markedet. Den ene er Railtrac B42V, som er en universel, skinnemonteret traktor til svejsning eller skæring, der arbejder i flade, vandrette eller lodrette stillinger.

Den anden model er Miggytrac B501. Det er en lille kompakt, batteridrevet traktor, der repræsenterer økonomisk tilgængelighed og enkelhed. Ud over at sætte en brænder fast i holderen, er der ingen fysisk forbindelse mellem traktoren og strømkilden. Miggytrac B5001 fungerer også sammen med en hvilken som helst trådfremføring, men tilslutning til en Esab-trådfremfødningsenhed gør det muligt at justere svejseparametre samt svejsestart og -stop.

Læs mere om: esab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094