23948sdkhjf

Robotter kræver årligt dokumenteret eftersyn

Robotter skal også have dokumenteret eftersyn hvert år, fremgår det af ny branchevejledning om lovpligtige eftersyn

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i industrien, BFA-I (tidligere IBAR) har opdateret rapporten ”Lovpligtige eftersyn af maskiner og værktøjer”. Vejledninger fra BFA-I angiver det niveau og løsninger, som medlemmerne (arbejdsgivere, arbejdsledere og fagforeninger) er enige om, og som Arbejdstilsynet har accepteret.

Det oplyser administrerende direktør i virksomheden Maskinsikkerhed ApS, Hans Morten Henriksen.

Han peger på, at vejledningernes løsninger ikke er et absolut lovkrav, men viser hvordan loven kan fortolkes i praksis. Og den opdaterede vejledning tydeliggør, hvad der er krav om, der skal efterses regelmæssigt, jfr Arbejdstilsynets bekendtgørelse 1109 om anvendelse af tekniske hjælpemidler.

 - Vejledningen tydeliggør, at robotter, i lighed med mange andre maskiner, også er tekniske hjælpemidler, hvor der er pligt til at lave et sagkyndigt eftersyn hvert år, og at eftersynet skal være dokumenteret. Desuden skal den sagkyndiges kvalifikationer kunne dokumenteres, siger Hans Morten Henriksen.

Derfor har Maskinsikkerhed ApS også føjet robotter til listen over de mange emner, de kan tilbyde at uddanne teknikere til at blive sagkyndige i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089