23948sdkhjf

Ny laser sætter farten op på beslag-fabrik

I nogle tilfælde er skærehastigheden mere end fordoblet hos Lem Beslagfabrik, der har investeret i en kraftigere laserskærer

Det har givet en stor forøgelse af hastigheden, at Lem Beslagfabrik har skiftet sin 4 kW Amada laserskærer ud med 6 kW Amada laserskærer med vandkøling.

- For nogle emner har det mere end fordoblet hastigheden. For andre emner er ændringen mere begrænset, siger Peter Lambæk, direktør for Lem Beslagfabrik.

- Hvis det er emner, hvor der skal pierces mange huller, så betyder det virkelig meget. Vi købte ellers 4 kW-maskinen for to år siden. Men der var problemer med varme, når vi skar i tykt materiale. Før havde vi problemer med 20 mm tykt materiale med at få materialet kølet ned. Nu skærer vi 25 millimeter med den ny maskine. Skæringen bliver pænere, fordi vandkølingen får ledt varmen hurtigt væk, siger han.

- Den nye maskine er helt identisk med den gamle. Der er bare kraftigere. Derfor gik der også kun 14 dage, før vi var i fuld drift med maskinen, siger han.

Den kraftige laserskærer giver også virksomheden gode muligheder for at lave prototyper i en fart.

Samtidig forventer virksomheden noget afledt arbejde, fordi laserskæreren nu kan tage tykkere gods. Det kan give arbejde i kantbukkeren og i andre efterfølgende processer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096