23948sdkhjf

Måleudstyr øger præcisionen hos Bast og Co.

Bast og Co. har investeret i udstyr og kursus, så de kan benytte Easy-Laser, udstyr der kan måle flere akser ad gangen, op til 20 meter, hvilket gør det velegnet til små opgaver, og Renishaw, en måleenhed der kan lave positionsudmåling på lineære og rotationsakser, som de kan bruge til projekter helt op til 80 meter.

­­– Vores beslutning om at sende vores medarbejdere på skolebænken er baseret på, at det simpelthen er en god investering. Nu kan vi sikre os, at vi altid har mulighed for at bruge de rigtige måleinstrumenter til opgaven, og valget af Renishaw og Easy-Laser gav os den bredeste ramme for mulige projekter, fortæller Jens Hansen.

For Bast og Co. er det en relativt stor investering, da udstyret og uddannelsen har kostet et sekscifret beløb, men det kan godt betale forklarer Jens Hansen.

Mulighed for både store og små projekter
Med de to nye redskaber i deres repertoire kan Bast og Co. nu udmåle alt fra to- til femaksede maskiner, opdage planhed og vinkelfejl og give kunderne en masse data om maskinens tilstand, som de kan bruge enten til mekanisk reparation eller elektronisk kompensering.

– Easy-Laser lever op til navnet ved, at udstyret er hurtigt og effektivt. Andre systemer tager simpelthen længere tid at sætte op. Det er stadigvæk meget præcist, da opløsningen er på titusindedele af en millimeter, og registrerer når en maskindel er uden for normen, så kunden ved, at deres udstyr er i ordentlig stand, siger Stefan Engelsfelt, der sælger Easy-Laser målesystemer hos MTS Randers.

Når man sætter tungt maskineri op, er det essentielt, at opmålingerne er præcise, og for at sikre det er man nødt til at have måleudstyr, der specifikt kan håndtere den enkelte opgave.

– Bast og Co. har investeret i både en Renishaw-laserenhed og en miljøenhed. Med den kombination kan man under en opmåling korrigere for den effekt, luftfugtighed og temperatur har på enhedens laserstråle. Det er praktisk, når man skal flytte en fabrik eller reparere en slidt maskine, fordi man finder ud af, hvad der kan korrigeres i styringen, og hvad man skal rette mekanisk, fortæller Jens-Bech Jensen fra Fron-tech, en forhandler af Renishaw udstyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141