23948sdkhjf

Byggefirma investerer stort i robotteknologi

Mangel på arbejdskraft kan blive en hæmsko for væksten i den danske byggebranche. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vurderer således, at byggeriet i 2025 vil mangle 70.000 håndværkere og andre faglærte.

Det er med den viden i baghovedet, at Scandi Byg har investeret stort i et nyt robotanlæg. Anlægget kan fremstille elementer til gulve, vægge og lofter, som herefter sammensættes til færdige moduler til eksempelvis bolig, erhverv eller institutioner.

Elementerne kan dermed fremstilles endnu mere effektivt i en høj og ensartet kvalitet uden behov for menneskelig indblanding, lyder det fra den nordjyske modulbygger.

Ikke blot standardelementer
Anlægget gør det samtidig muligt at producere individuelle og unikke løsninger ud fra arkitekttegninger, og anlægget begrænser sig således ikke til eksempelvis ti standardelementer, men kan i stedet fremstille specialtilpassede elementer, som er fuldstændig skræddersyede til det enkelte projekt.

– Det har været helt afgørende for os, at robotanlægget ikke bare kan fremstille standard byggeri, men i stedet kan producere forskellige specialkonstruerede løsninger ud fra vores tegninger uden nogen arkitektoniske begrænsninger, siger udviklingschef i Scandi Byg, Mads Skalborg Simonsen, som har været projektleder på projektet.

Han understreger, at netop ønsket om fleksibilitet gør, at udviklingen har været længe undervejs.

– Det har ikke været uden omkostninger at gå forrest og udvikle en unik løsning som denne, og det har også taget lang tid at nå hertil, men vi har ikke villet gå på kompromis med vores høje ambitioner om at bevare fleksibiliteten.

Scandi Byg – der er et datterselskab i MT Højgaard-koncernen – omsatte i 2018 for 501 mio. kr. med et resultat før skat på -47 mio. kr. Underskuddet skyldes hensættelser til den såkaldte MgO-sag på knap 68 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11