23948sdkhjf

Tribologicenter får amerikansk blåstempling

I samarbejde med amerikanske U.S. Food and Drug Administration (FDA), som er ansvarlig for godkendelse af fødevare- og medicokontaktmaterialer, har Teknologisk Instituts Tribologicenter hen over foråret gennemgået centrets kommercielle kromnitridbelægninger (CrN-familierne) og diamantlignende lavfriktionsbelægninger, de såkaldte DLC’er.

Og FDA ser ingen problemer i at benytte Tribologicentrets belægninger, CrN-SD, CrN-SS, CrN-HP og DLC-TR, i relation til gentagen eller vedvarende kontakt med fødevarer eller medicinske produkter. Belægningerne kan også anvendes ved fremstilling af emballage eller tilsvarende ved sprøjtestøbning eller andre formgivningsprocesser. Evalueringen er foretaget af divisionen for Food Contact Notification i henhold til section 409 of the Federal Food, Drug and Cosmetic Act.

- Blåstemplingen er selvfølgelig ikke overraskende. Vi har altid vidst, at DLC- og kromnitridbelægningerne med stor succes kan benyttes på udstyr og værktøjer til fremstilling af medicin, medicinsk udstyr og udstyr til forarbejdning af fødevarer, men det er selvfølgelig altid godt at have fået FDA’s officielle godkendelse, siger centerchef, ph.d., HD(O), Lars Pleth Nielsen.

- Det er et faktum at flere og flere af vores kunder efterspørger FDA-godkendelser for kontaktmaterialer i relation til fødevareproduktion og medikoapplikationer - og nu har vi så officielt FDA-accept i relation til industriel anvendelse hertil, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094