23948sdkhjf

Solenergi buldrer frem - Obton lander rekordregnskab

- Vi har mærket en markant stigning i interessen for grønne investeringer de senere år. Både private og virksomheder har fået øjnene op for, at grønne investeringer gør noget godt for klimaet og for virksomheders vedkommende også for deres brand, siger CEO hos investeringsselskabet Obton Group, Anders Marcus efter offentliggørelsen af selskabets regnskab for 2018.

Og som sidste år kan virksomheden præsentere et trecifret millionoverskud - ikke mindst på grund af det øgede fokus på grønne investeringer, fortæller CEO Anders Marcus.

Konkret er det blevet til et overskud før skat på 145 mio. kroner mod 120 mio. kroner i 2017. Bruttofortjenesten landede på 246 mio. kroner mod 214 mio. kroner i 2017.

Her og der og alle vegne
Aktuelt har Obton, det ene af de to søsterselskaber i Obton Group, over 500 globale solcelleprojekter, og flere er på vej.

- I 2018 har vi udvidet aktiviteterne både på det europæiske og det australske marked. Australien er ét af de lande, hvor solenergi udgør en stadig større andel af energiproduktionen, og hvor vi kan se, markedet fortsat vil være interessant mange år frem. Derfor har vi i 2018 etableret et samarbejde med en australsk samarbejdspartner, et såkaldt joint venture samarbejde, med henblik på at udvide vores australske portefølje i de kommende år, fortæller Anders Marcus og fortsætter:

- Holland forventer vi os også meget af. Her har vi været én af de første aktører på markedet og har i 2018 udvidet antallet af solcelleparker, så vi i dag er blandt de største i landet. Et andet land, vi følger tæt, er Irland, hvor vi også har indgået et joint venture samarbejde. Irerne befinder sig i dag på det niveau, som hollænderne var på for nogle år siden, og vi har derfor en unik mulighed for også at blive first movers her, siger Anders Marcus.

Med i hele processen
For både Obton og søsterselskabet Koncenton, der primært investerer i ejendomme, har 2018 været året for et strategisk skifte.

Hvor begge investeringsselskaber tidligere primært fokuserede på opkøb af færdige projekter, er selskaberne i dag ofte med fra starten af byggeprocessen.

- Både på det globale marked for solenergi og på ejendomsmarkedet i Danmark ser vi i dag et stigende antal aktører, hvilket øger konkurrencen om de attraktive projekter. Derfor har vi i 2018 og vil også fremover oftere påtage os rollen som projektudvikler. Et engagement længere nede i værdikæden er både med til at øge vores konkurrenceevne, samtidigt med at vi kan tilbyde vores investorer stærkere projekter til et solidt afkast, siger Anders Marcus.

Fra 30 til 120
2018 blev også året, hvor Obton Group rundede en milepæl i antal medarbejdere. I efteråret 2018 kunne koncernen fejre medarbejder nummer 100, og yderligere 20 er kommet til siden da.

- På bare fem år er vi gået fra omkring 30 medarbejdere til i dag over 120. Vi kigger hele tiden efter nye dygtige medarbejdere og kommer fortsat til at vækste på medarbejdersiden, fortæller Anders Marcus, der også på andre områder har store forventninger til fremtiden.

- Vi har både hos Obton og Koncenton en meget stor pipeline af projekter og oplever i begge selskaber særdeles stor interesse for vores produkter. Derfor har vi også allerede nu en forventning om, at vi igen i 2019 kommer til at levere et rekordregnskab, siger Anders Marcus. 

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251