23948sdkhjf

De bygger forme af aluminiumsklodser

Virksomheden Staal & Plast kan bygge forme til termoformning i alle størrelser

Firmaet Staal & Plast på Fyn termoformer som det eneste firma i verden plastbakker fuldstændigt efter mål til gartnerier. Det er der ikke nogen af konkurrenterne, der kan.

Staal & Plast arbejder med vakuumforme, og hemmeligheden ligger i, at virksomheden sætter hver form sammen af mange klodser, ligesom Legoklodser. Staal & Plast kan sammensætte aluminiumsklodser, så den samlede form får nøjagtigt de ønskede mål.

- Hvis kunden vil have en bredde på 1.730 mm, så får han det. Hvis han vil have 1.750 mm, så får han det, siger Jacob Braa Sørensen, administrerende direktør for Staal & Plast.

Muligheden for at vakuumforme på mål giver Staal & Plast en væsentlig konkurrencefordel i forhold til konkurrenter, der kun kører i faste formater. Staal & Plast har faktisk opnået en ledende position på verdensmarkedet for Flod og Ebbe-systemer, der sørger for at fordele vandet ligeligt ud til alle planter i bakken.

Formværksted
Tre mand arbejder på formværkstedet, hvor skinnende aluminiumsbjælker og -klodser møder én. Ved endevæggen står en reol med hundredvis af aluminiumsdele til formene.

Det er et møjsommeligt arbejde at sammensætte de op til flere hundrede dele til en færdig form. Samtidig er det vigtigt, at formen er lufttæt, når man arbejder med vakuumformning.

Nu har formværkstedet fået ekstra travlt, fordi firmaet har netop investeret i et nyt, rekordstort termoform-anlæg. Det kan producere emner på op til 8 gange 2,5 meter. Hidtil har virksomheden højst kunne fremstille plastborde på 6x1,7 meter. Derfor skal der opbygges flere nye vakuumforme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124