23948sdkhjf

Mir-robotter løser mangel på hænder

Palleproducenten Cabka Group med hovedkontor i Tyskland og seks fabrikker i Europa og én i Missouri i Nordamerika har taget den danske Mir-robot til sig.

Virksomheden genbruger industrielt plast til paller.

Fabrikken er i drift døgnet rundt og producerer omkring 5.000 paller om dagen. Cabka er udfordret af mangel på arbejdskraft og af, at stor udskiftning af midlertidige arbejdere fører til dyr nedetid.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Vigtig komponent
MiR500 er derfor en vigtig komponent i en ny og fuldautomatisk produktionslinje, som vil blive genskabt flere steder i virksomheden for at minimere afhængigheden af midlertidige arbejdere og samtidig forbedre produktkvaliteten og arbejdernes sikkerhed.

MiR500 mobil-robotten automatiserer, forbedrer kvaliteten og løser arbejdskraft- og sikkerhedsproblemer hos Cabka i USA. 

På den nordamerikanske fabrik er cirka 37.000 kvadratmeter og har 11 bemandede sprøjtestøbemaskiner, som aflæsser de producerede paller, som manuelt afrettes og stables. Derefter kan lagerarbejdere transportere dem til lageret med gaffeltrucks og pallevogne. Arbejdet er præget af gentagelser og er fysisk hårdt og gør det svært at holde på medarbejderne.

- Ét af vores største problemer er at finde medarbejdere. Arbejdsløsheden er så lav, at det er svært at finde folk. Vi bruger Mir-robotter for ikke at være så afhængige af vikarbureauer og for at minimere den nedetid, som skyldes mangel på folk, siger Patrick Garin, direktør for Cabka North America.

Mir-robotterne er en del af en ny fuldautomatisk produktionslinje, som omfatter en robot med seks akser, som automatisk aflæsser pallerne fra sprøjtestøbemaskinen, afretter dem og læsser de færdige paller direkte på MiR500, som er udstyret med en Mir-palleløfter. 

Læs mere om: MiR
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079