23948sdkhjf

Industritekniker: Pludselig blev matematik nærværende

23-årige Viggo Møgelvang udbygger studentereksamen med svendebrev som industritekniker

23-årige Viggo Møgelvang er i gang med hovedforløbet som industritekniker på Next Uddannelse og er i praktik hos Hero Gears i Rødovre.

Til januar afslutter han med svendeprøve, og dermed har han lagt et svendebrev oven i den studenterhue, han allerede har fået sat på hovedet.

- Jeg har studentereksamen, men jeg ville gerne noget andet, og jeg vidste, jeg ikke ville være bygningshåndværker, forklarer Viggo Møgelvang, der efter gymnasiet faktisk havde en plan om at søge en fremtid i offshore-industrien.

Derfor søgte han mod industriuddannelserne, og så endte han som industritekniker-lærling hos Hero Gears.

- Jeg er blevet overrasket over, hvad det her er for en uddannelse, for jeg troede, det var mere svejs og montage. Jeg kendte slet ikke til CNC-maskinerne og hele programmeringsdelen, siger industriteknikeren, der selv føler, han har ramt en rigtig hylde.

- Jeg er glad for at have produkterne foran mig. Jeg kan se, hvad jeg laver, og det er fedt. Pludselig blev matematik mere nærværende for mig, siger han, og uddyber.

- En trekantsberegning får jo en anden betydning, når du skal bruge den til at skabe noget, siger Viggo Møgelvang.

Hos Hero Gears er Viggo Møgelvang den første lærling i et stykke tid, og han røg derfor ikke ind i et fast lærlingeprogram i virksomheden, der har 20 ansatte og i dag er oppe på to lærlinge.

- Så vi skulle finde ud af det, men det gjorde vi så, og til gengæld har jeg fået lov til at være en del af det hele, siger den kommende industritekniker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235