23948sdkhjf

Makkerpar giver Pedersen-fræserne nyt liv

To partnere har købt rettighederne til salg og produktion af Pedersen fræsemaskiner og dannet Pedersen Machine Tool. Nu skal der igen produceres maskiner i Pedersens navn

Der er skrevet et nyt kapitel i historien om Pedersen Værktøjsmaskiner, der er kendt af stort set alle i den danske metalindustri.

De mindre fræsemaskiner har været produceret siden 1936 og står i dag på rigtig mange maskinværksteder og stort set alle tekniske skoler rundt omkring i landet. Men i februar i år drejede Pedersen Værktøjsmaskiner nøglen om og blev erklæret konkurs.

Nu er alle aktiver købt ud af konkursboet af et partnerskab mellem John Petersen, som driver Dentool ApS i Næstved og Christian Juel, som driver Metalmaskiner A/S i Horsens. De har dannet det fælles selskab Pedersen MachineTool, der har retten til fremover at producere og sælge Pedersen Værktøjsmaskiner.

- Vi har kendt hinanden i 25 år, og så tænkte vi, det kunne være sjovt at lave sådan et selskab og prøve at køre det op igen. Det er spændende at være med til, Pedersen er jo et stykke gammelt industrihistorie, siger John Petersen.

Lokalerne er ryddet
Det nye selskab har netop ryddet Pedersens tidligere lokaler i Karlslunde, hvor det konkurslukkede Pedersen Værktøjsmaskiner havde lager og værksted.

Til sidst var Pedersen Værktøjsmaskiner stort set udelukkende et salgsselskab for en stribe agenturer, men nu er visionen, at der igen skal produceres fræsemaskiner i Pedersens navn. Det kommer til at ske i Næstved og Horsens, hvor der er plads til både montage og lager, og samtidig er de nødvendige værkstedsfaciliteter.

- Vi kommer til at producere Pedersen-maskiner som brand efter Pedersen-opskriften, og det er blot et spørgsmål om, hvordan det skal foregå, og hvor maskinerne skal samles og monteres. Det arbejder vi med en plan for i øjeblikket, siger John Petersen, med henvisning til, at der lige nu forhandles med aktuelle underleverandører.

Udvidelse i maskinprogrammet
Samtidig åbner John Petersen for en udvidelse i maskinprogrammet.

- Vi kan godt finde på at udvide med nogle mindre og billigere maskiner målrettet tekniske skoler og værksteder, men nu må vi se, for det hele er stadig meget nyt, siger han.

Derudover arbejder Pedersen MachineTool ligeledes på at få et setup klar omkring salg af brugte Pedersen-maskiner og service af de mange Pedersen-fræsere, som fortsat kører i industrien i Danmark.

- Vi har kapaciteten til at håndtere det her, men når vi kommer rigtig i gang, er det sandsynligt, vi får brug for flere folk, siger John Petersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079