23948sdkhjf

Efter fire års stor fremgang: DOT´s bundlinje skrumper

For ottende år i træk vokser DOT's omsætning. Men efter fire års fremgang på bundlinjen, falder indtjeningen med 18,2 procent, viser overfladebehandlerens netop offentliggjorte regnskab. Resultatet før skat er dog stadig markant og lander på 48,7 mio. kr.

Indtjeningen er opnået i et udfordrende marked, der er påvirket af flere brancheudsving, skriver koncernen i en pressemeddelelse. Og selvom resultatet er mindre end sidste år, betegner ledelsen det som tilfredsstillende.

Generel vækst i industrien og den stadig høje aktivitet i byggeriet har også i 2018 øget behovet for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse af stål. Til gengæld har man oplevet et fald i vindmøllesektoren, fortæller Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT A/S.

- Flere underleverandører i vindbranchen er udfordret. Der bliver færre af dem, fornemmer vi. Årsregnskabet er også påvirket af en nedskrivning af lagerværdien af smeltet zink i produktionen, siger han og tilføjer, at zinkkursen i 2018 i gennemsnit var lavere end i 2017.

Globale faktorer spiller ind på prissætningen, hvilket man kun kan tage til efterretning.

- Det er helt ude af vores hænder. I varmforzinkning skal der bruges zink. Det er den vigtigste råvare i produktionen, uanset om kursen er høj eller lav. Vi regulerer prisen hver måned efter den aktuelle notering på London Metal Exchange. Det synes vi er mest fair for kunderne.

Investering giver kapacitet
En øget efterspørgsel på flere forskellige former for overfladebehandling førte i 2018 til opkøbet af pulverlakeringsvirksomheden Steel-Coating. En investering, der har givet den nødvendige kapacitet, så man nu også kan tilbyde pulverlakering in-house. Kontrol af samtlige processer er et fokuspunkt, understreger Henrik Steen-Jørgensen.

- På den måde kan vi altid garantere både kvalitet og levering. Vores full-service partner strategi gør det nemt for vores kunder, og skiller os positivt ud i et hårdt marked.

Ledelsen forventer i 2019 et aktivitetsniveau på linje med 2018. Service, kvalitet og viden er nøgleord i den fortsatte udvikling af koncernen, og der vil der blive fokuseret målrettet på kompetenceudvikling på alle niveauer. Flere tiltag er i støbeskeen, og senere i år lanceres nye digitale løsninger for at smidiggøre dialogen med kunderne yderligere.

- Det forventer vi os meget af. Vi vil være endnu mere tilgængelige, og det stiller høje krav til alle i organisationen. Det er en del af vores kultur, at vi gerne vil blive dygtigere, men øget konkurrence holder os også til ilden, siger Henrik Steen-Jørgensen afslutningsvis.

DOT A/S
mio. kr. 2018 2017
Nettoomsætning 551,5 547,1
Resultat af primær drift 51,4 62,2
Resultat før skat 48,7 59,5
Årets resultat 36,6 46,3
Balancesum 405,0 397,3
Egenkapital 178,2 163,9
Antal ansatte
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424