23948sdkhjf

HI 2011: Syntesi luftbehandlingsenhed fra Metal Work

I forhold til sine kompakte dimensioner og ringe vægt er den ny enhed yderst effektiv.
Filterregula¬toren i størrelse 1 på 42×42 mm har et flow på 2400 Nl/min – det dobbelte af de fleste eksisterende enheder af samme størrelse. Det betyder, at det er muligt at benytte enheder, der opfylder kravene i nutidigt industrielt design til miniaturisering og mindsket materiale¬forbrug.

Syntesi har lanceret et gennemtænkt modulopbygget system med aftagelige forbindelser i form af sekskantbøsninger lige til at sætte ind i huset. På den måde kan samme hus benyttes til bøsninger med forskellige gevind; 1/8", 1/4", 3/8", GAS eller NPT, eller en lynfitting for valgte rørdiameter.

Sammenkobling af to enheder, fx en regulator og et smørreapparat, foretages ved hjælp af en særlig sekskantnippel i stedet for gængse gevindskårne bøsninger. Det overflødig¬gør traditionelle forbindelseselementer som fx samlestænger, skiver og åg, så systemet bliver simplere og mere økonomisk.

Det enkelte modul – uanset om der er tale om en regulator, et filter, en 3/2 ventil eller en softstarter – er forsynet med en 1/8"-port på forsiden plus én på bagsiden, der kan benyttes som lufudtag eller til tilslutning af manometre eller pressostater.

Drejeknappen på regulatoren eller den manuelt betjente 3/2 ventil kan aflåses med hængelås via pladen og lasken.

Efter test af det enkelte modul laserprintes komplette tekniske oplysninger, artikelnummer og produktionsdato på det. Takket være denne yderst fleksible teknologi er det muligt at gravere alle former for kundelogoer eller tekst.

En interessant designmæssig nyskabelse er, at huset og skueglasset er udført ud i ét i mod¬sætning til gængse løsninger bestående af separate komponenter – endnu et bevis på den vægt, Metal Work lægger på enkelhed, brugervenlighed og færre hoveddele.

Rengøring eller udskiftning af filterelementet foretages blot ved at skrue glasset af. Designholdet gennemførte FMEA (fejlmulighed-og-effekt-analyse) for at undersøge defekter i bajonet-koblingerne, hvor det blev konstateret, at de ofte går i baglås, når enheden gennem længere tids brug ophober smuds fra omgivelserne. Et robust, gevindskåret element er derimod lige til at af-montere og mere intuitivt end visse typer bajonetkoblinger, der muligvis fungerer fint i laboratoriet, men i hvert fald ikke på et værksted.

I første omgang lanceres størrelse 1 til gevind i dimensionerne 1/8"…3/8". Den kan benyttes til 80 % af alle anvendelser. Herefter lanceres størrelse 2 med gevindskårne fittinger på op til 1".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078