23948sdkhjf

Pladespecialist høster digitale frugter

For snart to år siden skiftede Treco i Aalestrup sit ERP-system ud. Det daværende system trængte til en ordentlig overhaling, og investeringen hos specialisten i pladebearbejdning begynder nu at få nye muligheder og potentialer til at pible frem.

Siden midten af 2017 har virksomheden brugt meget tid på sine processer, og hvordan man bruger systemet i alle led af produktionen. For det fulde potentiale vil komme frem, når virksomheden har styr på inputtet. For så har man også styr på outputtet.

- Vi var nødt til at lave en opgradering af det hele, så både ERP og produktionssystem kom op til den bedste standard. Målet var selvfølgelig at kunne bruge systemet mere, siger Lars Vadsholt Jørgensen, økonomichef, Treco.

- Vi valgte at lave opgraderingen rimelig simpel, så vi gik ikke ind og lavede en gennemgribende revolution. Vi løftede det bare så simpelt som muligt.

Tavler i produktionen
Økonomichefen blev ansat hos Treco for tre år siden. Dengang havde virksomheden både et ERP-system og et system i produktionen. Men setuppet var blevet for tungt på grund af de mange år på bagen. Det betød, at systemet ikke blev brugt i det omfang, som det skulle. Og der var ting, som ikke kunne lade sig gøre, fortæller økonomichefen.

Tre gode råd:

- Giv medarbejderne en dyb gennemgang og uddannelse i det nye system. Forbered medarbejderne omkring de nye processer, fordi det er nye og andre arbejdsprocesser, der skal bruges. 

- Afsæt god tid til at finde den rigtige implementeringspartner 

- Indfør systemet trinvis, så der ikke bliver kaos 

Systemerne er i dag slået sammen i en løsning.

- Der er et meget stort potentiale, og vi fylder utrolig meget information ind, siger økonomichefen.

I implementeringsprocessen er Treco kommet dertil, hvor man har fået helt styr på processer og data-input som for eksempel tidsforbrug.

Skaber konkurrencedygtighed
Næste skridt er indblik for at finde forbedringspotentiale. Her er det Power BI, der bliver brugt til at visualisere de mange data. I øjeblikket har virksomheden fokus på at samle relevante output på blandt andet tavler i produktionen og online til den enkelte medarbejder.

Lars Vadsholt Jørgensen peger på, at en af de åbenlyse mål er, at systemet skal bruges til hele tiden at sikre salgspriser er i overensstemmelse med kostpriserne. For Treco skal ikke tage for lidt eller for den sags skyld for meget for de producerede emner, for så mister man sin konkurrenceevne.

- Vi skal hele tiden være på det rigtige niveau, så vi er berettiget i markedet, siger han.

- Jo mere viden, man får, jo mere vil man forstå, når man skal ændre nogle ting. Vi kan se, hvor belastningen er, og hvor flaskehalsene flytter sig hen.

Ordrepapirer er stadig en del af dagligdagen på fabrikken i Aalestrup. Men der er også planer om, at antallet af papirer skal reduceres og erstattes af eksempelvis tablets.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11