23948sdkhjf

Nyskabelse sætter spot på den digitale produktion

HI-messens tiltag The Smart Company skal få digitalisering ned på jorden

Den store, danske industrimesse vil stille skarpt på muligheder og fordele ved at digitalisere alle led i virksomhedens processer. Det sker med The Smart Company, som vil vise den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser og fordelene ved at integrere teknologien.

I The Smart Company Live Theatre er det muligt at følge et produkt og dets "digitale tvilling" igennem hele processen - fra idé til færdigt produkt. Flere gange dagligt afholdes der live-visninger, der illustrerer, hvordan de digitale løsninger som delelementer fungerer sammen i praksis.

Det er Henrik Granau, der driver RFID og AIM Denmark, som er medarrangør. Han står for Live Theatre-delen, og han vil gøre sit til, at teknologiens muligheder bliver gjort så håndgribelige som muligt.

- Vi har især sat fokus på digitale tvillinger. Jeg har til opgave at lave et levende teater, som vi kalder det, hvor der kører en forestilling tre gange om dagen, hvor hver historie kører igennem seks temaer/akter. For eksempel intelligent varemodtagelse. Vi sætter demonstrationsanlæg op, robotanlæg, scanning af kasser, og software, hvor man kan følge med, siger Henrik Granau

Partnere viser teknologien frem
Henrik Granau vil sammen med en række partnere vise gode eksempler og få vejledningen til at komme ned i øjenhøjde.

- Der er seks partnere. Der bliver noget smart intelligent måde at afsende varer med kombination af RFID-teknologi og robotter, der kan bruges til at øge kvaliteten. Men der kommer også noget med, hvordan man kan hive data ud af smart produktionsstyring og brugt data til at agere mere intelligent. Og det ender ud i eksempler til den digitale tvilling, siger Henrik Granau.

- Mit håb er, at vi kan få afdramatiseret nogen af teknologierne for de besøgende, så man kan se, at det ikke bare er floskler og tomme ord. Det skal synliggøres, eksemplificeres og praktisk virkeliggøres ved eksempler, så det kan sætte gang i udviklingen hos de besøgende.

Internationale konferencer
The Smart Company fylder cirka 2.000 kvadratmeter af messegulvet, og det vil være et væld af aktiviteter.

Der vil også - i samarbejde med AIM Denmark og RFID i Danmark, være et internationalt konferenceprogram. Her får pionervirksomheder mulighed for at inspirere og motivere med deres erfaringer med brug af RFID, sensorer, visualisering, "digitale tvillinger", kunstig intelligens og meget andet.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.831