23948sdkhjf

Dragsbæk effektiviserer produktionen med Bila DataPower

Som en del af Industri 4.0 har Dragsbæk som så mange andre virksomheder konstateret et behov for, at skøn og manuelt papirarbejde i større og større udstrækning erstattes af mere effektive alternativer.

For tre måneder siden fik virksomheden derfor installeret DataPower-bokse på en produktionslinje, og det har ifølge Karsten Rokkedal, som er produktionschef hos Dragsbæk, allerede medført store besparelser:

- Via monitoreringsenheder overvåges produktionen konstant – og det har betydet optimering af vores arbejdsgang og frigivelse af ressourcer. Ved nedbrud har vi automatisk adgang til online data, som giver os indsigt i forhold til stoptiden. Det betyder, at vi kan løse problematikken langt mere effektivt end tidligere, hvor der først var medarbejdere, der skulle bruge arbejdstid på at behandle data manuelt, inden vi fik synliggjort, hvor meget stoptid vi havde. På denne måde sparer datasystemet os for både tid og penge, siger han i en pressemeddelelse.

Faktabaseret optimeringer
Hos Dragsbæk har implementeringen af Bila DataPower givet helt nye muligheder for at tilrettelægge produktionen.

Ved monitorering af anlægget sikres data, som kan omsættes til brugbar information. Data fra systemet bruges blandt andet til at synliggøre, hvilke opgaver der bruges tid på, og den information anvender virksomheden efterfølgende til at planlægge et mere effektivt produktionsflow. På denne måde bliver virksomhedens produktionsdata brugt som udgangspunkt for løbende optimeringer og konkrete forbedringstiltag i produktionen.

Udover en mere effektiv produktionslinje har den databaserede produktion også øget kvaliteten af virksomhedens produkter. Dermed er data blevet en værdifuld parameter for Dragsbæk, og ifølge produktionschefen skal der fremadrettet installeres Bila DataPower på alle produktionslinjer.

Datadeling involverer medarbejderne
Med en investering i Bila DataPower har Dragsbæk ikke bare øget synligheden af data – de har samtidig dannet et grundlag for større involveringsgrad i virksomhedens produktion.

For Dragsbæk betyder det helt konkret, at de har erstattet fysiske produktionspapirer med digitale løsninger i form af Ipads og dashboards, som gør det muligt at følge med i produktionslinjens performance. De har desuden installeret infoskærme i produktionshallen og kantinen, og dermed har Dragsbæk også fået et system, der er med til at synliggøre produktionsdata for alle medarbejdergrupper i virksomheden – fra operatører til topledelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094