23948sdkhjf

CE-listen er tæt på milepæl

Listen over danske metalvirksomheder, der er CE-mærkede rammer snart 60 pct. af potentialet. Det oplyser brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.  

- Vi mangler nu kun én virksomhed for at runde de magiske 60 procent af alle producenter, der burde være certificerede, siger Svend Bondo, industrikonsulent, Tekniq Arbejdsgiverne.  

Listen tæller 359 virksomheder og er vokset med 40 virksomheder siden 2017.

- Vi lancerede sidste år, at seneste re-certificering kan ses på producentens registreringsblad på CE-listen.

Tilmeld dig oversigten her

- Samtidig opfordrede vi producenterne til at have deres nyeste certifikat på egen hjemmeside for at promovere sig selv der også. Indtil nu er det kun 27 af de 359 på listen der har meldt re-certificeringsdato ind, uddyber han.

- Det er dobbelt ærgerligt, idet det i mellemtiden er blevet en ”blåstempling” af virksomheden, at de kan fremvise et EN 1090-1 certifikat for bærende konstruktioner af bygningstål. Certifikatet bekræfter, at der er styr på fremstillingsproces, sporbarhed og dokumentation.

Tester intro-udgave
EN 1090 Intro for helt simple produktioner er i øjeblikket ude for at blive testet. Intro-udgaven drøftes på kommende CE-netværksmøder sammen med kriterier for kvalitetsstyringssystemer.

Systemet vil derefter frit kunne anvendes af medlemmer af CE-netværket. Som tidligere nævnt er systemet lavet til at fjerne ulovlige stålkonstruktioner fra det danske marked.

Idéen kommer fra CE-netværket, der har det klare mål, at alle der producerer bærende konstruktioner, skal være certificerede. Med ”helt simple produktioner” menes virksomheder, hvor få, for eksempel mester og to ansatte, arbejder med simple produkter af bygningstål, der efter loven skal mærkes i henhold til EN 1090.

- Systemet er målrettet denne gruppe, idet det skønnes, at netop denne gruppe udgør den største del af de 40 pct., der mangler at blive certificeret – så netop denne gruppe vil vi især gerne give en hjælpende hånd, siger Svend Bondo.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11