23948sdkhjf

Maskinfabrik jagter nye kunder

VPD byder på en yderst alsidig og moderne maskinpark. Nu skal kompetencer bruges offensivt for at tiltrække flere kunder

En rundtur gennem produktionshallerne hos VPD bearbejdning i Regstrup på Sjælland byder på et møde med en bred vifte af disciplinerne indenfor metalbearbejdning.

Det begynder med et lager af plader, der både stanses og laserskæres ud, hvorefter emnerne ryger videre til buk og yderligere efterbearbejdning. Og midt i det hele er der fuld smæk på CNC-fræserne, hvor der blandt andet bydes på 5-akset bearbejdning med brug af emner i palet og 2D-fræsning af større emner i specielt aluminium.

Dertil lægges lasergravering, slib, afgratning, blæs med glas og plastgranulat, målestation, bolt- og punktsvejs og montageafdeling med presbefæstelse af alt fra møtrikker til panelskruer.

Nøgle til nye kunder
Så kompetencerne er brede, og fagligheden rækker dybt på maskinfabrikken, der er ejet af Per Ståhlberg, som driver virksomheden i samspil med Flemming Sørensen.

Det er netop den faglighed, der skal være nøglen til at supplere gruppen af kunder, der i øjeblikket byder på 100 aktive kunder, hvor de 20 fylder det meste.

- Vi har gennem tiden gjort meget lidt reklame for os selv, men det ændrer vi lidt på nu, siger Per Ståhlberg, som henviser til, at der lige nu godt kan lægges lidt flere ordre på maskinerne.

- Vi har ingen planer om at vokse, men vi vil jo gerne have en god forretning, og vi har de maskiner, der skal til for at udføre et moderne stykke arbejde i topkvalitet, siger Per Ståhlberg, som vurderer, at den løbende dialog med kunderne er en af de helt store styrker for maskinfabrikken.

For det er ofte emner og projekter under udvikling, der ender hos underleverandøren i Regstrup, og med ansættelsen af en produktionsteknolog skal der sættes fart i den del af virksomheden.

- Vi produktionsmodner emnerne, og vi hjælper kunderne med at få ændret nogle ting, så emnerne senere kan produceres i store serier. På den måde er vi med til at vejlede kunderne, og vi er ikke bange for at fortælle dem, hvis vi mener, de kan gøre tingene anderledes. Det handler om at gribe en fejl i tide, siger Per Ståhlberg.

Fleksibilitet er afgørende
Selvom VPD ikke har nogen ambition om at producere emner i meget store serier, så er der dog også gang i serieproduktionen i Regstrup. Eksempelvis producerer VPD i dag en sikringsboks til nøgler til brug for hjemmeplejen i hele Danmark. Det er en boks, som VPD i første omgang endte med at klargøre til produktion og i dag har i reel produktion.

Samtidig laves der specialproduktion til en række danske virksomheder, og i det hele taget spænder viften bredt.

- Vi er yderst fleksible, og vi tror på, at vi kan levere noget, andre ikke kan, fordi vi går ind i en dyb dialog med kunderne, siger Per Ståhlberg, der har samarbejdspartnere lige om hjørnet, hvis der er brug for kompetencerne, som VPD ikke selv besidder.

Skal der drejes emner, så lægges arbejdet oftest hos Midtsjælands Maskinfabrik, og skal der svejses, så samarbejdes der med maskinfabrikken Betek, som også ligger i Regstrup.

- Vi sender ingen opgaver ud af Danmark, det ønsker vi simpelthen ikke, siger VPD-ejeren.

Overvejer robot
Når det handler om at automatisere produktionen, så holder VPD sig i øjeblikket til paletten på de 5-aksede bearbejdningscentre og automatisk værkstøjsskift på Amada kantbukkeren.

For pladebukningen sker bedst med manden foran maskinen, vurderer Per Ståhlberg.

- Det er simpelthen umuligt at bruge en robot i pladebearbejdningen, for du bruger enormt meget tid på at indstille robotten, hvis den skal holde pladen. Det er nærmest umuligt at håndtere, siger han og henviser til, at robotterne er langt mere egnede til at håndtere emner foran CNC-maskinerne.

- Når det handler om at bruge robotter til CNC-maskinerne er det lidt noget andet, og der begynder det at nærme sig, at vi har nogle serier, hvor det kan betale sig med en robot. Men vi har generelt en meget kort produktionstid per emne, siger Per Ståhlberg.

Læs mere om: VPD
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094