23948sdkhjf

Ny struktur giver sorte tal på bunden

Unimec har vendt bøtten og tjener penge igen

En økonomisk mavepuster i 2017 fik Unimec til at sadle om. Derfor er organisationen omstruktureret, så der er øget fokus på salg, markedsføring, og ikke mindst er der givet et større ansvar til nøglepersonerne.

Ændringerne hos Langå-virksomheden sætter sit tydelige positive spor i 2018-regnskabet, hvor resultatet før skat er forbedret med næsten 3,5 mio. kr. til et plus på over 800.000 kr.

- Vi rystede posen, for vi var klar over, at vi var nødt til at gøre noget for at vende udviklingen. Vores strategi var at omstrukturere, så der kunne frigives tid til, at ledelsen kunne sætte større fokus på salg og marketing, siger direktør Birgit Nordstrøm, Unimec.

Birgit Nordstrøm deler ledelsen med to andre direktører i den 12 mand store virksomhed.

- Vi havde simpelthen gabt over for meget, og det gav bagslag. 2017 var bestemt et wakeupcall, hvor vi havde taget for mange opgaver ind, så var vi nødt til at forsøge at uddelegere opgaver til eksterne virksomheder. Det blev en alt for fordyrende proces, uddyber hun.

Kundefokus giver pote
Specialmaskiner, der har en høj grad af automatisering, er absolut den største produktgruppe i virksomheden. Og der er en række produktionssynergier til de øvrige produktgrupper som aluminiumsprofiler og underleverandørarbejde.

Kunderne er mange af de store danske industrivirksomheder, og Unimec specialbygger alt fra testere, robotceller til håndteringsmaskiner.

- Vi har sat et større fokus på medicinalindustrien. Og den større kapacitet til at gå på kundejagt har gjort, at vi har udvidet kundekredsen. Det har givet et godt resultat, siger direktøren, der ser optimistisk på 2019:

- Regnskabsåret er startet rigtig fint. Vi har en forhåbning om, at vi kan ligge lag på indtjeningen.

Unimec A/S
mio. kr. 2018 20XX
Bruttofortjeneste 7,3 4,0
Resultat af primær drift 1,4 -2,1
Resultat før skat 0,8 -2,6
Årets resultat 0,6 -2,1
Balancesum 8,1 8,8
Egenkapital 2,2 1,6
Antal ansatte 12 13
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125