23948sdkhjf

Underleverandør slår større hul på kernemarked

KP Komponenter går dybere og dybere ind i kernesegment

Strategien er lykkedes. KP-koncernen får bedre og bedre fat i kernesegmentet mobilhydraulik.

- Vores kundegrundlag var tidligere relativt begrænset i antal, men volumenmæssigt var grundlaget stort. Så vi satte fokus på at dyrke flere kunder op inden for segmentet og få flere ordrer ud af de eksisterende kunder, siger administrerende direktør Søren L. Husted, KP Komponenter.

Mobilhydraulik-segmentet er karakteriseret ved, at det er relativt komplekse emner, der kræver massevis af bearbejdning og ultrafine tolerancer.

Fokuseringen er sket med stor succes de seneste fire år. Væsentligt flere kunder er kommet til inden for segmentet, og i dag finder vestjyderne rundt regnet to tredjedele af produktionen her.

Mange komponenter har en række følgeprocesser efter, man har bearbejdet det. Det er afgratning, vask, honing og slibning, processer man alle har bygget op i Spjald.

Investerer med lang horisont
Langsigtede aftaler mellem KP Komponenter og kunderne gør også, at virksomheden kan investere i højtautomatiserede produktionsanlæg.

- Ordrerne kommer i et styktal som muliggør, at man automatiserer, og det sker på aftaler, hvor der er en "share of wallet". Altså hvor man får en procentdel i en lang årrække. Og det er det, som skal til for, at man kan lave dedikerede automatiserede setups, uddyber han.

Artiklen er en del af temaet Dansk Verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125