23948sdkhjf

Nye tiltag skåner svejserens håndled

Kemppi har udviklet helt ny serie af brændere til TiG-svejsning. Silicone-håndtag gør brænderen lettere og skåner svejserens håndled

Der venter en ny fornemmelse i svejsehånden, når der fremover skal TiG-svejses med brændere fra Kemppi.

Den finske svejseproducent er nemlig klar med nyheden Flexlite TX, der fremover som standard bliver brænderen på alle Kemppis TiG-maskiner.

Den helt markante nyhed i brænderen er håndtaget af silicone, som giver en langt mere fleksibel brænder, der skåner specielt håndleddet hos svejseren.

Udviklet af svejsere
Kemppi har udviklet brænderen i samspil med egne svejseteknikere fra hele verden. Blandt dem er Jesper Mehl-Ludvigsen fra Kemppi Danmark, som har været i Finland for at deltage i udviklingsarbejdet og testet den nye brænder.

- Den nye brænder er blevet lettere, den er mere fleksibel, og den ligger bedre i hånden, fordi siliconen gør den blødere og nemmere at holde, siger han om Flexlite TX.

Han er yderst positiv overfor det nye produkt, og helt overordnet vurderer Jesper Mehl-Ludvigsen, at den nye brænder giver en bedre balance i svejsningen.

- Som svejser befinder du dig i alle mulige stillinger, og det her er et vigtigt værktøj, og jeg synes, det er positivt, at en række features fra det gamle håndtag går igen i den helt nye serie, siger han og nævner muligheden for at dreje halsen på brænderne.

Gaskop af glas
Den nye serie af brændere og svejsepistoler kommer til at erstatte de nuværende produkter, og Flexlite TX bliver fremover solgt som standardudstyr på alle Kemppi-maskiner.

Samtidig er der skabt en række tilvalgsfeatures til den nye svejsebrænder, og den mest synlige er en svejsekop i glas til gasbeskyttelse.

- Gaskop i glas er populært indenfor svejsebranche, og det er valgfrit, om man ønsker koppen i glas på den nye brænder. Men hvis man gør, vil det give et bedre overblik over smeltebadet, end tilfældet er ved en keramisk kop, siger Jesper Mehl-Ludvigsen.

Flexlite TX er lige nu på vej ud på verdensmarkedet i en række forskellige modeller, og salgskonsulent Mogens Jantzen fra Kemppi forventer en god modtagelse af brænderen, der er den første på markedet med håndtag af silicone.

- Produkterne erstatter den nuværende serie, og vi forventer, at det her giver et boom, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11