23948sdkhjf

Præcis 3D-printer speeder processen op

Porcelænsfabrikken Royal Copenhagen investerer i ny 3D-printer. Det kan speede udviklingsarbejdet op

Royal Copenhagen investerer i en meget nøjagtig 3D-printer til sin porcelænsproduktion.

- Vi kan printe meget præcise emner, som kun behøver meget lidt efterbearbejdning, siger fabrikschef Henrik Toft om den nye printer.

Der er tale om en Union Tech Pilot 450, som har et arbejdsareal på 450 gange 450 millimeter. Det er en printer, som i sin grundudgave koster 1,1 mio. kr., og som printer i polymer. Printeren har en gentagelsesnøjagtighed på en hundrededel millimeter. Maskinen er bygget op med to granitplaner for at sikre den størst mulige stabilitet.

Royal Copenhagen har hidtil haft en 3D-gipsprinter, som har en langt mindre nøjagtighed.

- Vi skal bruge printeren til at udvikle nye modeller. Vi vil få prototyper, som ligger meget tæt på de færdige emner. Det kan gøre udviklingsarbejdet væsentligt hurtigere, siger Henrik Toft.

Læs også: Ny rapport viser solid global vækst for 3D-print

Ud fra de 3D-printede emner vil Royal Copenhagen skabe en støbeform i gips. Gips er nemlig velegnet til at trække vand ud af det ler, som porcelænet bliver lavet af.

3D-printeren står i øjeblikket hos leverandøren Teccluster ved Kolding. Den skal nu skilles ad og pakkes ned, før den sendes til Royal Copenhagens fabrik i Glostrup.

Her skal den sættes op igen, justeres og kalibreres, før den kan tages i brug. Høj præcision opnås kun, hvis maskinen er fuldstændig kalibreret.

- Når vi får maskinen, skal vi til at træne med den nye teknologi og lære den at kende, siger Henrik Toft.

Han ser gode chancer for, at Royal Copenhagen kan blive et 3D-center for Fiskars-koncernen, som Royal Copenhagen er en del af.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141