23948sdkhjf

Rejste sig af ruinerne: Nu har Brüel Systems kedeligt underskud

Fortællingen om industrivirksomheden Brüel Systems i Hjørring har hidtil været en solskinshistorie, siden den blev rejst i ruinerne efter det tidligere Brüel International, som gik konkurs i 2015. Men det seneste årsregnskab viser, at træerne ikke vokser ind i himlen.

Virksomheden, der fremstiller store, industrielle vaskeanlæg og har en stærk miljøprofil, må sluge selskabets første negative resultat. Bruttofortjenesten dykkede til 40,1 mio. kr. mod 58,5 mio. i 2017. Underskuddet blev på 8,3 mio. kr., og egenkapitalen er mere end halveret til 9,8 mio. kr.

Bruël har eksisteret i forskellige udgaver og under forskellige navne siden 1843 og er dermed Hjørrings ældste virksomhed. Konkursen i 2015 kostede 60 ansatte jobbet. En håndfuld medarbejdere besluttede at køre virksomheden videre med Peter Jessen, Nørresundby, som hovedinvestor.

Genrejsningen har været en succes. Man har præsteret så kraftig vækst i omsætning og eksport, at Bruël Systems i februar 2018 modtog Eksportforeningens pris ”Danish Exporter of the Year 2017”. Et par måneder senere blev Brüel også hædret med prisen ”Grubleren Excute” for vækst og god ledelse.

Men 2018 var ikke et godt år for virksomheden. I juni sidste år meddelte man, at administrerende direktør Kurt Bech Christensen stoppede ”efter gensidig aftale”. Siden blev Git Becker indsat som ny administrerende direktør.

Læs også: Efter slemt underskud: Ny direktør afviser krise i Hjørrings ældste virksomhed

I årsregnskabets ledelsesberetning fremgår, at det dårlige og utilfredsstillende resultat blandt andet skyldes udgifter i forbindelse med en organisationsændring. Brüel Systems har også haft en del engangsomkostninger og problemer med at køre nye tekniske systemer ind.

Ifølge ledelsesberetningen forventer Brüel Systems overskud i 2019, og resultatet i årets første måneder følger budgettet.

Ejeren tager konsekvensen af årets tab og svækkelsen af egenkapitalen. Således meddeles det, at ledelsen arbejder på at skaffe mere kapital for styrke kapitalgrundlaget og likviditeten og dermed sikre den fremtidige drift. Ledelsen forventer at have den nye kapitalstruktur på plads i løbet af de kommende måneder.

Brüel Systems ansatte for få uger siden tre nye folk på ledende poster, nemlig Lars Juhl Hansen som salgsdirektør, Michael Wøhlk som teknisk direktør og Jane Jacobsen som kommunikationsdirektør.

Brüel Systems A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 40,1 58,5
Resultat af primær drift -9,8 10,4
Resultat før skat -10,6 9,4
Årets resultat -8,3 7,3
Balancesum 55,9 73,8
Egenkapital 9,8 21,2
Antal ansatte 93 85
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094