23948sdkhjf

Bioanlægsekspert er gået konkurs

En afmatning i ordrebeholdningen og en stor tvist med en væsentlig kunde har revet tæppet væk under Euro Therm. Det oplyser kurator Christian Juul Madsen, advokat og partner, Kromann Reumert.

Konkursen landende på kuratorens bord i mandags, og han satser på at finde en afklaring allerede på mandag.

- Selskabet har selv begæret sig konkurs. Man har mærket en afmatning i sin ordrebeholdning på grund af et udfordret marked, og så er virksomheden rendt ind i en stor tvist med en meget væsentlig kunde om et rigtig stort anlæg. Og det skabte så stort et pres på likviditeten, som det har været umuligt for selskabet at afdække. Og så har bestyrelsen truffet en beslutning om at indlevere egenbegæring om konkurs, siger advokaten.

Han fortæller, at nogle af medarbejderne er sendt hjem, mens andre fortsat er på arbejde, fordi konkursboet søger at holde sammen på virksomheden.

Seks mulige købere
I øjeblikket er kurator fuldt beskæftiget med salgsprocessen. Der er identificeret seks mulige købere, som er inviteret ind i et virtuelt datarum, hvor der er forskellig relevant data om virksomheden.

- Der er budfrist fredag, og så håber vi, at vi finder en løsning, hvor forhåbentlig hele eller dele af virksomheden kan overdrages i løbet af mandagen. Det skal gå stærkt, og det har noget at gøre med frister i konkurs-loven, siger Christian Juul Madsen.

De seks virksomheder er både inden og uden for industrien, og den tidligere ejerkreds, der blandt andet tæller kapitalfonden Industri Udvikling, eller ledelse er ikke indbudt.

- Der er håb forude. Jeg kan konstatere, at virksomheden har et rigtig godt navn i branchen. Og vi har også fået henvendelser fra udlandet. Fremtiden er helt op til en eventuel køber. Vi ønsker at skabe noget konkurrence og forventer tre-fire bud, som vi så kan forhandle ud fra, uddyber kurator.

Tvist videreføres formentlig
Den store tvist har været en stærk medvirkende årsag til konkursen. Der er holdt penge tilbage, og der er blevet varslet træk på nogle meget, meget store arbejdsgarantier, fortæller Christian Juul Madsen.

Det er en tvist, som har verseret et stykke tid.

- Vi vil kigge på tvisten og med ret stor sandsynlighed videreføre den, fordi argumenterne fra dem, som har ført tvisten hidtil, virker ret overbevisende, uddyber han.

- Den vil formentlig blive videreført, men der er ikke truffet en endelig beslutning. Det bliver der om kort tid.

71 år på bagen
Euro Therm blev grundlagt af brødrene Ernst Valther og Sigurd Jørgensen i 1948 under navnet Jydsk Varmekedelfabrik.

Virksomheden har hovedkontor i Tranbjerg ved Århus. Selskabet er en projekt- og udviklingsvirksomhed med en service- og montageafdeling. Produktionen er outsourcet til en række underleverandører.

Seneste årsregnskab viser, at Euro Therm havde 18 fuldtidsbeskæftigede medarbejdere og en kraftigt faldende bruttofortjeneste fra 16 mio. kr. til 4 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093