23948sdkhjf

Dacapo Stainless henter brancheprofil til direktionen

De seneste 10 år er omsætningen i Dacapo Stainless i Haarup ved Silkeborg vokset med 10 pct. om året. De vækstrater skal fastholdes. Og derfor bliver der nu skiftet ud i bestyrelsen samtidig med, at selskabets ledelse udvides med brancheprofilen Palle Thomassen. Det skriver den rustfri stålgrossist i en pressemeddelelse.

Palle Thomassen tiltræder i en nyoprettet stilling som business development director, hvor hans vigtigste opgave bliver at udvikle omsætningen på eksisterende såvel som nye markeder.

- Palle er en enorm kapacitet i branchen. Han har godt 25 års erfaring fra handel med rustfri stål, og han har således et indgående kendskab til vores branche fra værk til slutforbruger. Palle kommer til at spille en nøglerolle i forhold til at optimere vores forretning og sikre, at vi når vores fulde potentiale – blandt andet ved at udnytte kompetencerne og styrkerne på tværs af vores seks, internationale selskaber, siger administrerende direktør Kristian Sylvest, Dacapo Stainless.

Palle Thomassen kommer til Dacapo fra en stilling som market manager hos Inox, hvor han har været ansat de seneste 15 år. Han tiltræder hos Dacapo den 1. oktober 2019.

Nyt fokus i bestyrelsen
Samtidig ændrer ejerkredsen sammensætningen af bestyrelsen. Ændringen sker for at understøtte den mere offensive strategi, Dacapo Stainless har lagt.

Dermed udtræder Andy Andersen af bestyrelsen, mens Mikkel Iversen, direktør for cloud & technology hos NNIT, og Ole Thisted, administrerende direktør hos Hydro Extrusion Denmark, træder ind.

- Ændringen afspejler det skift, vi har taget i markedet. Vi får to stærke profiler ind i bestyrelsen, som understøtter vores vækststrategi, der har et særligt fokus på fittings, store kunder og lave omkostninger samt vores digitale lederskab. Mikkel Iversen har præcis de kompetencer, der skal til for at styrke vores digitale lederskab, mens Ole Thisted i sin tid hos Alumeco var med til at skabe det væksteventyr, som vi også har potentiale til at skabe i Dacapo, siger Kristian Sylvest.

Godt første halvår
Dacapo Stainless kom ud af 2018 med et resultat på 35,3 mio. kr. før skat, hvilket er en stigning på 18 pct. i forhold til året før. Samtidig steg omsætningen med 145 mio. kr. til 883 mio. kr. i 2018.

Det første halvår af 2019 tegner også særdeles lovende for Dacapo Stainless, selvom markedet generelt er presset. Succesen skyldes blandt andet, at det er lykkedes virksomheden at flytte godt 40 pct. af salget over på nettet. Det har gjort Dacapo Stainless særdeles kosteffektiv, og det er blandt andet det potentiale, den nye direktion og bestyrelse skal udvikle, skriver grossisten i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094