23948sdkhjf

Han sætter robot foran kantpressen

Dansker klar med robotløsning til pladebukkeren. Klik og se løsningen

Danske Thomas Solupajev-Rønlev er klar med en robotløsning, RoboBend, som han kalder "verdens første standard bukkerobot". Robotten kan tage emner fra et magasin, placere dem i kantpressen til bukning, og tage dem ud igen.

- Robotten er let at programmere. Derfor kan man faktisk køre ret små serier, siger direktør Thomas Solupajev-Rønlev, RoboBend, som ligger i Vilnius i Litauen.

Thomas Solupajev-Rønlev er selv bosiddende i Vilnius.

Robotten bliver programmeret, og den instruerer kantpressen gennem RBMI.

Thomas Solupajev-Rønlev er i øjeblikket ved at sælge de første eksemplarer af robotløsningen til danske egenproducenter og underleverandører.

- Vi skal have de første robotter ud til kunderne, så får vi den dialog, som er meget vigtig om, hvilke funktioner robotten skal have, siger Thomas Solupajev-Rønlev.

Han og kollegerne i Factobotics startede udviklingen af robotten i 2016.

- Danmark er det første marked, og vi regner også med at sælge nogle robotter i Litauen. De næste markeder bliver Sverige, Polen og Tyskland, og så vil vi videre ud i verden, siger han.

RoboBend fremhæver, at robotten repræsenterer en meget god business case for virksomhederne. Den kan øge kapaciteten på en kantpresse, da den kan ekspedere emner hurtigere, end en operatør kan. Robotten medvirker dermed til øget produktivitet.

Thomas Solupajev-Rønlev præsenterede sit nye produkt på en robotinvestor-konference for nyligt i Odense.

Han kommer selv fra Fyn og har en HA-uddannelse fra Syddansk Universitet. Han blev litauisk gift og flyttede til Litauen for 21 år siden. Derfra har han hjulpet flere danske virksomheder med at etablere sig i Litauen. Derfor har han bred industrierfaring.

Ud over Thomas Solupajev-Rønlev har to andre investeret i firmaet RoboBend.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125