23948sdkhjf

Masentia sælger kæmpe metalprinter

Masentia har solgt sin første metalprinter, en Matsuura Lumex hybridprinter, for et tocifret millionbeløb til en kunde i Norge

Den danske maskin- og teknologiforhandler Masentia har for alvor slået hul på markedet for metalprintere.

Masentia sælger bearbejdningsmaskiner og løsninger til industrien i hele Norden, og det er en kunde i det nordlige Norge, der har investeret i en af de helt store metalprintere.

Mere præcist er der tale om en Matsuura Lumex 60 hybridprinter, som er i stand til at udføre spåntagende bearbejdning på emner, mens de bliver bygget op i metalpulver og smeltet sammen med laser.

Indehaver af Masentia Flemming Hjort oplyser, at der er tale om en ordre til et tocifret millionbeløb, og at kunden er det tekniske universitet UiT i Narvik.

Svært marked
Salget af den store hybridprinter vækker naturligvis glæde hos Flemming Hjort og Masentia, der i lighed med andre maskinforhandlere kæmper for at få de danske maskinfabrikker til at investere i teknologi til metalprint.

Og den store og yderst avancerede Matsuura-printer er næppe den model, der vil blive solgt flest af til de danske maskinfabrikker. På det danske marked satser Masentia på den mindre og mere enkle metalprinter Creator fra Coherent, som er velegnet til mindre emner og kan købes for en pris på omkring 1 mio. kr.

Under Masentias husmesse "Masentia Machining" i foråret var der stor interesse for den kompakte metalprinter, men kunderne kredser stadig blot om maskinen uden at lande en underskrift på ordresedlen.

- Vi har næsten kun lige fået maskinen på programmet, og vi har et par interessante cases i gang, og der er mange, der er interesserede, siger Teddy Schultz, som er ansvarlig for Masentias laserafdeling og salget af Creator-maskinerne.

Han er ikke i tvivl om, at salget nok skal komme i gang.

- Der er en to-tre virksomheder, der skal tage skridtet, så rykker de andre med. Lige nu tøver og tvivler markedet, men hvis nogen begynder at rykke og investere, så kommer de andre med. Spørgsmålet er, hvem der bliver first mover, vurderer Teddy Schultz, som gætter på, at den første Creator bliver solgt i år.

- Det er jeg ret sikker på, vi har et par konkrete cases, og vi går i gang med at lave nogle test efter sommerferien, siger han og slår fast, at det ikke er pengene, der holder kunderne tilbage, når det handler om Creatoren.

Ifølge laserchefen er der nemlig meget få kunder, der spørger til, hvad pulveret koster, og hvad det koster at printe et emne.

- De spørger ind til, om de kan bruges deres egne filer, og det kan de, og så spørger de til, hvordan pulveret skal håndteres, og det kan hurtigt afmystificeres. Det er ikke svært, og selve user-interfacet til sådan en maskine er utrolig nemt at gå til, slår han fast.

Masentia har i øjeblikket en Creator kørende i Odense som demomaskine.

Artiklen er en del af temaet Metal&Print.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095