23948sdkhjf

Robotter gør støberi-job mere attraktive

MAT Danias svingdør skal stoppes ved bedre arbejdsmiljø.

Støberijobs skal gøres mere attraktive. Der går alt for mange medarbejdere gennem svingdøren, og hos MAT Dania-støberiet er mere automation en stor del af svaret.

- Vi har haft utrolig stor udskiftning af arbejdskraften, og vi har svært ved at fastholde medarbejderne. Det er hårdt, tungt og beskidt arbejde, der er udfordringen. Det er folk ikke interesseret i, siger teknisk chef for støberiteknologi, Per Lysdahl, MAT Dania.

Derfor forventer den tekniske chef også, at de store investeringer er med til, at støberiet får en god, stabil skare af medarbejdere. Og det er også det, som han har set indtil nu.

- Det er det samme team, som vi har endnu på den første robotcelle, uddyber han.

Giver højere motivation
Tidligere stod medarbejderne i sit tempo og strålerensede støbegodset. Her er der investeret stort i nye automatiseret produktionsceller, og de ansatte har nu et bedre overblik over, hvor meget de producerer hver dag.

- Det betyder, at medarbejdere konkurrerer internt, men også at de arbejder mere sammen om udfordringerne. Vi har fået nogle gladere og mere motiverede medarbejdere. Og det har også løftet effektiviteten, siger Per Lysdahl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079