23948sdkhjf

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Hvordan bliver affald smeltet og genbrugt på plastfabrikker? Hvorfor fungerer elinstallationerne på skolen? Og hvordan koder man egentlig en mikrocomputer?

Det er blandt de ting, folkeskoleelever i langt de fleste af landets kommuner siden forrige skoleår har kunnet få svar på, hvis deres klasse har tilmeldt sig projektet "Åben Virksomhed".

Med virksomhedsbesøg som et centralt element skal det gøre elever i stand til at omsætte viden fra klasseværelset til virkeligheden og dermed få blik for uddannelser i mange retninger.

Problemet er bare, at skolerne ikke benytter sig af tilbuddet, skriver Politiken tirsdag.

Politiken har lavet en rundspørge blandt de 256 virksomheder i 96 kommuner, der er en del af projektet. 89 har meldt tilbage på forespørgslen, og resultatet taler for sig selv.

58 af virksomhederne har ikke fået én eneste henvendelse fra skoler. 17 har fået en eller to henvendelser, og tre har fået mere end tre henvendelser. 11 har ikke oplyst resultatet i tilbagemeldingen.

Det er skolerne, der skal henvende sig til virksomhederne for at sætte gang i et forløb. På mail skriver en virksomhed, at det er ærgerligt, at de ingen henvendelser har fået, da de har forberedt sig og lavet et program for eleverne, der aldrig kom.

Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal mener, at det kan skyldes tidspres.

- Vi har travlt i skolen. Vi skal lære eleverne mange ting, og vi har ikke tid til at sidde og ringe rundt til virksomheder. Det hele falder på tiden til at skabe kontakten, siger han til Politiken.

Han mener ellers, at initiativet vil være godt for elevernes forståelse af det faglige indhold i skolen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084