23948sdkhjf

Sønderjyder udvikler smart stanglader

Universal BarFeeder er en helt ny type stanglader, som kan omstille sig fra én diameter til en anden på nogle sekunder

Det er lykkedes et lille firma i Sønderborg at udvikle og konstruere en ny type stanglader til drejebænke, som er væsentligt hurtigere end andre stangladere på markedet.

- Vores lader er både hurtigere til at skifte stang og til at lave en omstilling til en ny stangdimension, siger Per Holm Knudsen, som er direktør for Universal BarFeeder.

Et skift til stænger med en anden diameter tager kun omkring nogle sekunder, hvor det med traditionelle stangladere kan tage en time, fordi der er oliefyldte magasiner, der skal udskiftes.

Universal BarFeeder klemmer omkring stangen med nogle bløde plasthjul, som sidder i grupper på tre og tre. Det vil sige, at hjulene kan klemme omkring en hvilken som helst stangdiameter.

Firmaet har patenteret det nye princip.

Prototype fra maskinfabrik
Prototypen til stangladeren er udviklet af Einar Hansen fra Einar Hansen Maskinfabrik i Broager. Fra slutningen af 2017 blev produktet overtaget af det nystartede firma Universal BarFeeder ApS med Per Holm Knudsen som en af ejerne.

Den færdige BarFeeder er i brug på Einar Hansen Maskinfabrik, og det er her, at man har kunnet konstatere, at det blot tager et halvt minut at skifte til en ny stangdiameter. Den færdige model af stangladeren har kørt på fabrikken i knapt et år.

Produktionsleder Jakob Hilmer er yderst tilfreds med maskinens præstationer.

- Vi kan skifte til en ny diameter på 30 sekunder. Det drejer sig kun om at skrue på den skrue på maskinen, som skal tilrettes stangens diameter, siger han.

Også skiftet fra den ene stang til den næste går væsentligt hurtigere.

Dermed bliver det muligt at få højere produktivitet ud af sine drejebænke.

Universal BarFeeder har undervejs fået støtte fra Vækstfondens InnoBooster-ordning, og det offentlige investeringsselskab Borean Innovation tror så meget på ideen, at selskabet har investeret i selskabet.

Udviklingen af den ny stanglader har Per Holm Knudsen stået for sammen med udviklingsingeniør Anders Lykkegaard. Det har taget omkring halvandet år at udvikle fra en fungerende prototype til et færdigt produkt.

Salgsindsats
Nu starter selskabet en stor salgsindsats. Firmaet har ansat Heines Nielsen som salgschef, og som firmaets tredje medarbejder, og han går i gang med at finde forhandlere i Danmark og i udlandet.

Da Jern & Maskinindustrien besøgte Universal BarFeeder i Sønderborg, løb den første ordre på en stanglader ind. Det udløste selvfølgelig en lettere euforisk stemning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141